23948sdkhjf

Overskudsvarme til 30.000 huse kan gå tabt i Facebook-datacenter

Trods ambitionen om at bygge "det mest energieffektive datacenter", så har Facebook ikke lavet aftale om at sende overskudsvarmen fra det kommende datacenter i Odense ud på fjernvarmenettet. Det fortæller DR Fyn.

Om året regner Facebook med at bruge 200.000 MWh strøm i datacenteret i Odense. Det svarer til cirka 42.000 husstandes strømforbrug. Det giver spildvarme, der kunne bruges til 30.000 - 35.000 husstande, skønner Dansk Fjernvarme.

Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster, bekræfter at der ikke er en aktuel aftale om at sende overskudsvarmen ud til de fynske huse.

- Men der er masser af tid til at få udeståender på plads. Vi går efter at bygge det mest bæredygtige datacenter, siger han til DR Fyn.

Men hvis der ikke er en aftale om at sende overskudsvarmen ud på fjernvarmenettet, så er det i Dansk Fjernvarmes øjne ikke særlig energieffektivt:

- Så kan vi kun kalde det et lysegrønt projekt. Det kunne have været mørkegrønt, siger Kim Mortensen, direktør for Dansk Fjernvarme.

Generelt er det for få virksomheder, der udnytter spildvarmen. Det skal ændres, mener energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).Han har kaldt Folketingets partier til møde.

- Vi skal drøfte en anden og bedre måde, så vi får mere ud af overskudsvarmen. Ikke kun fra datacentrene, men også andre virksomheder, siger han til DR Fyn.

Problemstillingen med overskudsvarme har været aktuel i det seneste år med et andet datacenter.

I Viborg vil Apple etablere et center, og her har virksomheden tilbudt overskudsvarmen gratis til fjernvarmeselskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141