23948sdkhjf

Solceller kommer næppe ud af skyggen i 2017

Der er behov for nye støtteordninger, hvis der skal gang i markedet for solenergi, mener Tekniq og Dansk Byggeri
2017 bliver ikke året, hvor solceller træder ud af skyggen.

Det vurderer flere brancheorganisationer. På trods af, at teknologien er blevet billigere, har udløbet af en række tilskudsordninger medført, at det private marked for solceller er fladet ud.

- Prisudviklingen vil betyde, at sol-el-markedet vinder frem og på sigt vil det blive så billigt, at det er attraktivt selv uden tilskud, men det bliver næppe i 2017, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Han mener, det er afgørende for solcellemarkedet, at man politisk ser på de snublesten, der er på vejen.

- Det er vigtigt, at vi begynder at se på skattereglerne, så kommunerne ikke bliver bremset i at investere i solceller, fordi de så bliver set som erhvervsdrivende virksomhed. Desuden bør man se på hvordan solcelleejerne bliver afregnet og de generelle rammevilkår, siger Michael H. Nielsen.

Dark Horse

Chefkonsulent i installatørernes brancheorganisation Tekniq, Søren Rise, bakker op om, at det ikke bliver i 2017, der komme gang i solcellemarkedet.

- De steder solceller vinder frem i år, vil være i forbindelse med virksomhedsanlæg - for eksempel i banker - fordi de er uafhængige af tilskud For det private marked gælder, at det kommer der ikke gang i, før der kommer en form for tilskud, så de kommer ned i pris, siger han.

Der er dog en "dark horse", mener Søren Rise.

- Vi havde en puljeordning i 2015, som endnu ikke er blevet brugt. Hvis den kan blive brugt, kan det gøre lidt for det private marked, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094