23948sdkhjf

Bølgeenergianlæg på stand-by

For et år siden havde Kurt Due Rasmussen lige afsluttet fem måneders test af sit bølgeenergianlæg Leancon i Nissum Bredning.

Anlægget var trukket på land efter en tilfredsstillende testperiode.

- Vi har fået gode belastningsmålinger og fået bekræftet at anlægget er styrkemæssigt overdimensioneret, lød det dengang fra Kurt Due Rasmussen, og der var forventninger at spore - både om at finde investorer og samarbejdspartnere.

Men nu ser det lidt anderledes ud for bølgeenergiudvikleren, idet der ikke er fundet samarbejdspartnere, og der er ingen nye testperioder forude.

- Anlægget ligger stadig på land og projektet er sat på standby og jeg overvejer hvilken vej jeg skal gå med det fremadrettet. Beslutningen træffes i løbet af 2017, skriver Kurt Due Rasmussen i en mail til Energy Supply.

Han har foreløbigt brugt over 10 år og en stor portion af egne midler til udviklingen af anlægget. 

Ledte efter samarbejdspartner
For bare et år siden ville Kurt Due Rasmussen gerne have sig en samarbejdspartner.

- Hidtil har jeg kørt det her som et enmandsprojekt, og det har været lidt voldsomt, så derfor bliver jeg nødt til at finde nogen at arbejde sammen med, sagde han dengang til Energy Supply.

Kurt Due Rasmussen understregede dengang at en investor/samarbejdspartner ikke var altafgørende for om han fortsatte sit utrættelige arbejde med bølgeenergiudviklingen.

- Jeg skal teste videre. I hvilken udstrækning ved jeg ikke endnu, sagde han.

Så i hvilken retning Leancon skal udvikles – eller om anlægget har en fremtid - Den beslutning træffes i indeværende år.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125