23948sdkhjf

Aalborg Varme udskifter 38.000 målere

Når Aalborg Kommunes varmekunder over de kommende år får udskiftet deres varmemåler med en ny fjernaflæst måler, bliver det af mærket Kamstrup. 

Aalborg Varme begynder allerede i marts-måned i år at udskifte de første varmemålere hos kunderne med de nye fra Kamstrup - og man forventer at installationen vil fortsætte indtil sommeren 2020.

Når Aalborg Varme går i gang med udskiftningen af målerne vil forbrugerne kunne følge med i projektets fremdrift på selskabets hjemmeside. Her vil man også kunne se en oversigt over målerudskiftningen ud fra en geografisk opdeling.

Installationsarbejde i prækvalifikation

Det er som sagt Kamstrup, der skal levere målerne, men hvem, der skal installere dem, er endnu ikke afgjort.

- Fire firmaer har søgt og opnået prækvalifikation, men selve installationsudbuddet er endnu ikke gennemført, fortæller Jan Schrøder fra Aalborg Kommune.

Det forventes at der installeres ca. 50 målere om dagen, hvilket vil betyde arbejde for 5 til 8 montører frem mod 2020, hvor arbejdet skal være færdigt. 

Lavere driftsomkostninger

Med udskiftningen til de nye målere bliver det ikke længere nødvendigt for hverken kunder eller Aalborg Varmes teknikere at aflæse målerne, da dette gøres fra centralt hold. Det betyder i sidste ende lavere omkostninger hos selskabet. 

- Vi forventer, at investeringen vil medføre lavere driftsomkostninger i en grad, så investeringen faktisk samtidig er rentabel. Det har været et lige så vigtigt mål for os. Dels vil driften af det trådløse system være billigere, og samtidig forventer vi at kunne yde en endnu hurtigere kundeservice med en øget effektivisering af vores forsyningsnet til følge, siger Jesper Høstgaard-Jensen, direktør i Aalborg Varme A/S.

Konkret giver investeringen i de nye målere også Aalborg Varme mulighed for hurtigt at identificere og lokalisere pludselige opståede fejl hos den enkelt kunde og på den måde hurtigere få udbedret en eventuel skade.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172