23948sdkhjf

Vattenfall arbejder videre med mega mange MW i Nordjylland

I maj måned indsendte Vattenfall en ansøgning om etablering af en 140 MW landmøllepark i Nørrekær Enge på grænsen mellem Vesthimmerland og Aalborg Kommune.

Forud for den ansøgning er gået flere års arbejde med at opkøbe eller erhverve sig købsoptioner på 30 ejendomme i området.

Projektet er netop rykket et skridt nærmere, og man er i øjeblikket ved at udarbejde det VVM-materiale, der skal danne udgangspunkt for hele godkendelsesprocessen. Det oplyser presseansvarlig Arne Rahbek hos Vattenfall. 

Nørrekær Enge er ikke det eneste sted i det nordjyske, hvor Vattenfall barsler med et større projekt.

I Jammerbugt Kommune har Kommunalbestyrelsen netop godkendt, at man kan iværksætte VVM-høringen af udskiftningen af 23 eksisterende vindmøller med 15 nye møller ved Nørre Økse Sø nordvest for Halvrimmen.

 40 møller i Nørrekær Enge 
Vattenfall har som nævnt arbejdet i flere år på projektet i Nørrekær Enge, og man er med udarbejdelsen af VVM-materialet kommet et lille skridt videre med processen. Men hvornår spaden stikkes i jorden og møllerne idriftsættes svæver fortsat hen i det uvisse,

- Det afhænger af godkendelsesproceduren, men i bedste fald kan vi gå i gang i løbet af i år eller 2018. Vi forventer i bedste fald at møllerne nettilsluttes i 2019, fortæller Arne Rahbek.

Som udgangspunkt gik projektet i Nørrekær Enge på opstillingen af 40 møller med henholdsvis 24 møller i Vesthimmerland Kommune og 16 møller i Aalborg Kommune. Og det er da også det antal, man fortsat går efter.

 - Hovedforslaget er stadigvæk 40 møller. Derudover bliver der udarbejdet fire alternativer med et reduceret antal møller, fortæller Arne Rahbek.

Ved 40 møller og en forventet minimum størrelse på møllerne på 3,5 MW vil parkens samlede kapacitet blive på 140 MW.

15 nye møller i Jammerbugt
I Jammerbugt Kommune har kommunalbestyrelsen sagt ja til igangsættelsen af VVM-høringen til et projekt, der indebærer nedtagningen af 23 eksisterende møller og opsætningen af 15 nye møller, 150 meter høje og på 3MW.

Men her mangler dog en hel del før, man sådan rigtigt kan trække i arbejdstøjet. 

- Vi kan gå i gang med projektet, når det bliver endelig godkendt af kommunalbestyrelsen og der udstedes en byggetilladelse. Hvis projektet indbringes for Natur- og Miljøklagenævnet vil det have opsættende virkning og dermed forsinke projektet, fortæller Arne Rahbek og tilføjer: 

- I bedste fald forventer vi, at projektet kan påbegyndes i 2019

Vattenfall investerer ca. 500 mio. kr. i projektet i Jammerbugt. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188