23948sdkhjf

Vaskeri konverterer til LPG

Kosan Gas har sendt fyringsolien på pension.

Vaskeriet ved Nykøbing Falster Sygehus holder hospitalsskjorterne hvide og lagnerne knitrende rene for regionens sygehuse. 

Vaskeriets centrale grundstof er dampen.

Tidligere blev dampen opvarmet med fyringsolie, men siden september er det Kosan Gas, der har forestået leverancen af de 200 tons flydende LPG, der årligt skal bruges til at varme dampen op.

Totalleverandør

Kosan Gas har som totalleverandør i forbindelse med konverteringen stået for alt i processen lige fra design og konstruktion til service på anlægget. Det betyder, at man ud over at levere de mange tons LPG, også har stået for nedgravningen af en 30 kubikmeter tank med fordampersystem. 

Vaskeriet har dog selv udskiftet deres oliebrændere med LPG-brændere, men ellers har der været en tekniker fra Kosan Gas til stede i hele anlægsfasen.

Det har givet projektleder hos Nykøbing Falster Sygehus Kim Møller ro.

 - Kosan Gas har i hele etableringsfasen haft en mand gående hernede. Det har givet mig som projektleder en stor ro i maven, fordi der altid var kompetente svar og sparring på de mange spørgsmål, der er dukket op i anlægsperioden, siger Kim Møller. 

Online overvågning kører

Her tre måneder efter at anlægsarbejdet er færdigt, kan Kim Møller konstatere, at også

hverdagen med Kosan Gas som leverandør lever op til hans forventninger.

- Vi kan se, at Kosan Gas overholder de aftaler, vi indgår. Deres online overvågning af beholdningen kører, og de kommer automatisk og supplerer. Så alt i alt kan vi mærke, at det virker. Det er vi meget tilfredse med, fortæller Kim Møller, der allerede nu kan glæde sig over en besparelse på ca. 13 % på de samlede driftsudgifter. 

Ud over de 13 procent på driftsbudgettet sparer konverteringen miljøet for 116 tons CO2 årligt.

Mere end et vaskeri

En besparelse på opvarmningen af dampen betyder meget for vaskeriets budgetter og for miljøet, men i høj grad også for lokalsamfundet.

Region Sjælland står med en demografisk udfordring på tyndt befolkede Falster, hvor de større arbejdspladser leverer hovedparten af de lokale jobmuligheder.

- Det er klart, at vi er særligt opmærksomme på at være konkurrencedygtige, så vaskeriet ikke bliver udkonkurreret og må lukke. Vi står med en særlig udfordring hernede, fordi det er så afgørende for området, at vaskeriet består, siger Kim Møller.

 Vaskeriet har 36 fuldtidsansatte.

Om LPG

LPG er et naturligt biprodukt, som udvindes ved raffinering af råolie og/eller naturgas.

LPG kaldes ofte flydende gas eller flaskegas - uanset om den er lagret på flasker eller i tanke. Det internationale navn er Liquefied Petroleum Gas (LPG), der dækker over en samlet betegnelse kulbrinterne propan og butan. (Kilde: Kosan Gas)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141