23948sdkhjf

Nye møller kræver 95 procents enighed

- På grænsen til et forbud og meget restriktivt, lyder det fra Danmarks Vindmølleforening.

Plan og teknikudvalget i Varde Kommune indstiller til byrådet, at det kræver 95 procents opbakning fra samtlige naboer inden for 900 meter, hvis der skal opstilles nye møller uden for den nuværende vindmølleplan. Samtidig vil man have reduceret planen fra otte til fem udpegede vindmølle-områder.

Det skriver Jydske-Vestkysten.

Særligt det nye forslag om, at der skal være 95 procents opbakning fra alle naboer inden for 900 meter, vækker undren hos Danmarks Vindmølleforening.

- Det lyder på grænsen til et forbud og lyder meget restriktivt, siger direktør Christian Kjær fra Danmarks Vindmølleforening til avisen.

I hans øjne giver det i praksis den enkelte nabo en vetoret, der kan bruges som pression. Derudover gøres opsætningen af møller nærmest umulig. Man kunne i for sig lige så godt forbyde møllerne, skriver JydskeVestkysten.

Hos Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller er der derimod glæde at spore. Med en opbakning på 95 procent, vurderer formand Tone Brix-Hansen, at det bliver svært at gennemføre vindmølleprojekterne.

Ud over 95 procents-reglen lægger Plan- og teknikudvalget op til at reducere vindmølleplanen fra otte til fem områder. Ulvemosen, Bækhede Plantage, Østtarp, Vittarp/Nybro og Ovnbøl forbliver i planen, mens et område nordvest for Malle, sydøst for Lunde og Blaksmark nord slettes.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125