23948sdkhjf

Coop investerer 50 millioner i 25.000 målepunkter

Frem mod 2020 vil Coop investere 300 mio. kr. i at reducere sit samlede energiforbrug med 20 procent i forhold til 2014.

Med indgangen til 2017 har detail-koncernen netop taget sit hidtil største skridt i bestræbelserne på at opnå besparelser i energiforbruget.

Der er netop indgået en samarbejdsaftale med Honeywell i Belgien og danske EnergiData. 

Aftalen omfatter installation af op mod 25.000 målepunkter i butikker, lagre og administrationsbygninger over hele Danmark.

-  Med denne innovative aftale får vi det bedste fra to verdener. Dels får vi fløjet den løsning ind, som vi mener, er den mest værdiskabende, dels får vi i EnergiData en samarbejdspartner som sikrer at målsætningerne realiseres. Med denne løsning skaber Coop en unik position, hvad angår energistyring, siger ejndomsdirektør i Coop Henrik Kirketerp.

Der er tale om en investering i størrelsesorden 50 millioner kr.

 Sikrer optimal styring

Formålet med aftalen er at sikre optimal styring af det samlede energiforbrug - overvejende strømforbruget - og derved sikre besparelser både i strømforbruget og på elregningen.

Honeywell skal bidrage med sit kerneprodukt software-systemet Enacto, mens Energidata skal sikre at investeringen bærer frugt.

-  Vi glæder os utrolig meget til at samarbejde med Coop omkring denne aftale. Særligt at sikre at investeringen konverteres til reelle besparelser, hvor vi har vores styrkeposition, siger Morten Dysted Dahl hos Energidata. 

Installationen af hard- og software skal være implementeret inden udgangen af 2018. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095