23948sdkhjf

Vattenfall: Kystnære havmøller kommer ikke længere ud

Politikere i Ringkøbing-Skjern Kommune har forsøgt at få Vattenfall til at flytte de kystnære havmøller i de to vindmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord længere ud på havet.

Det er ikke lykkedes, skriver dagbladet Ringkøbing Skjern.

Helt fra begyndelsen havde møllerne ellers stor opbakning fra politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, men kolde fødder fik i december indtil flere byrådsmedlemmer til at opfordre borgmester Iver Enevoldsen til at presse Vattenfall til at sætte møllerne op længere væk fra kysten,

Tirsdag mødtes borgmesteren således med projektdirektør Per Stenholt fra Vattenfall og udfaldet var klart: Der bliver ikke flyttet på møllerne.

- Det er ikke muligt at ændre på layoutet - med mindre staten går ind og kompenserer for de ekstraudgifter, en ændring ville medføre. Vattenfalls tilbud er baseret på udgifter og indtægter, og ændrer vi på dem, ændrer vi også på de økonomiske forudsætninger, siger projektdirektør Per Stenholt til avisen.

Borgmester Iver Enevoldsen har midlertid stor forståelse for det økonomiske argument og meldingen kommer da heller ikke som en overraskelse, da han allerede i november modtog et brev fra Per Stenholt med akkurat samme udmelding som på tirsdagens møde.

Møllerne opsættes mellem fire og otte kilometer fra kysten og kan efter planen indvies i 2021.

 Originalartikel 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109