23948sdkhjf

Bølgeenergianlæg OK efter Urd

Men tilsynsmanden måtte lige en tur i havnen under inspektion af anlægget.

Stormen Urd sendte i juledagenen store bølger ind over de danske kyster.

Et af de steder, hvor man er mest påvirket af den slags, er på havnen i Hanstholm.

Her udspillede der sig et sandt drama, da bølgeenergianlægget Wavepistons freelancer morgenen efter stormen ville tilse anlægget, der på grund af vedligehold og reperationer var trukket på land på Østre Tværmole.

-  Det var vores freelancer Kristian, der både om aftenen og om formiddagen efter stormen var ned på havenen og tjekke anlægget, der lå på kajen. Han går ud på tværmolen, da der kommer en kæmpe bølge og for at undgå at få bilen, der føres med af bølgen, i hovedet, springer han i havnen. Han får sig selv reddet op på en bøje, hvorefter der kommer et mindre fartøj og redder ham i land, fortæller direktør hos Wavepiston Michael Henriksen.

Wavepiston helt ok

Freelanceren fik et brud på en knogle i anklen, mens bølgeenergianlægget helt slap for skrammer.

- Vi har haft anlægget på land til reparation og det har derfor ligget på havnen. Efter stormen kunne vi se at strengen lå fint på kajen og der ikke var sket andet end at et par plastrør var røget i vandet, fortæller Michael Henriksen.

Wavepiston var hentet ind på land, da man efter påsejlingen i efteråret 2015, har haft lidt bøvl med et af ankerne til forankringen.

Klar til februar

Wavepiston har ellers ligget i vandet ud for Hanstholm siden august, eller det vil sige det har strengen, selve anlæggets rygrad. De energiproducerende moduler har ikke været installeret endnu. Men det kommer snart.

- Vi regner med at sætte energimodulerne på til februar og så testes der indtil sidst i 2018, fortæller Michael Henriksen.

Målet for Wavepiston er en fuldskalamodel på 250 kW, som vil bestå af en 3-400 meter lang streng med 25 energimoduler. Prototypen som lægges ud nu har 8 energimoduler.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093