23948sdkhjf

Kontrakter i første solcelleudbud er nu underskrevet

I dag blev kontrakterne i det første solcelleudbud i Danmark indgået i Energistyrelsen.

Energistyrelsens udbud af støtte til solceller har givet en historisk lav støttepris på 12,89 øre/kWh, som gives som et fast pristillæg oven i markedsprisen i 20 år.

Det er den hidtil billigste pris for støtte til solceller i Danmark. Udbuddet viser, at elektricitet fra solceller i Danmark nu er konkurrencedygtig med de billigste kilder til vedvarende energi.

Udbuddet er vundet af de tre selskaber P&B Solpark Danmark 8 K/S, P&B Solpark Danmark 9 K/S og P&B Solpark Danmark 11 K/S, der hver afgav vindende tilbud på 3 anlæg à 2,4 MW.

Bag de vindende selskaber står Pure & Better Energy, der er et joint venture selskab etableret mellem udviklingsselskabet Pure Energy Development og investeringsselskabet Better Energy.

Solcellerne skal stå klar senest om to år.

Baggrund

  • Solcelleudbuddet af støtte til elektricitet fremstillet på 20 MW solcelleanlæg udgør den midlertidige PSO-løsning for årene 2015 og 2016.
  • Danmark og Tyskland indgik i juli 2016 en samarbejdsaftale om gensidig åbning af solcelleudbud. Solcelleudbuddet, der delvist har været åbent for anlæg i Tyskland, udgør den danske del af denne aftale, mens det tyske Bundesnetzagentur har afholdt et tysk udbud, som var åbent for anlæg i Danmark.
  • Samarbejdsaftalen medfører, at solcelleprojekter i Tyskland har kunnet deltage i den åbne del af det danske udbud i konkurrence med solcelleprojekter i Danmark, mens solcelleprojekter i Danmark kunne deltage i hele det åbne tyske udbud, i konkurrence med solcelleprojekter i Tyskland.
  • Det var danske solcelleprojekter, der vandt hele det åbne tyske udbud på i alt 50 MW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111