23948sdkhjf

Dall Energy godt ud af 2016

Med udgangen af 2016 kan Jens Dall fra Dall Energy se frem til et travlt 2017. 

Her skal man levere et 5 MW biomasseanlæg til Sindal Varmeforsyning og et 4 MW anlæg til et projekt i Centralamerika.  

Kraft-varme i Sindal

Sindal Varmeforsyning og Dall Energy har i det seneste år arbejdet på at få godkendt et udviklings- og demonstrationsprojekt, som skal munde ud i opførelsen af et nyt kraftvarmeværk. 

Energistyrelsen har set perspektiver i projektet, og EUDP støtter med 9 millioner kroner.

Hos Dall Energy glæder Jens Dall sig til at komme i gang med at teste og eftervise – og udvikle helt nye dimensioner af sin teknologi.

- Teknologisk er projektet meget ambitiøst. Vi vil både eftervise stor brændselsfleksibilitet og ekstremt lav forurening. For at det kan lykkes skal vi videreudvikle vores teknologi på to centrale punkter: Vi udvikler en brændselsfleksibel indføder. De forrige indfødere har været traditionelle ”flis-indfødere” og disse er ikke stabile nok når brændslet ikke er homogent, fortæller han til Energy Supply og uddyber:

- Vi laver en yderligere trin-opdeling af gasforbrændingen fra vores forgasser. Herved kan vi opnå ekstremt lave emissioner af NOx. Vi har allerede gode erfaringer med dette fra vores anlæg i USA, hvor vi målte 80 mg NOx - Almindeligvis er NOx 200 mg/Nm3. Til Sindal har vi garanteret 100 mg NOx, hvilket mig bekendt bliver det laveste på mindre biomasseanlæg i Europa.

Dall Energy går i gang med arbejdet i 2017 og anlægget skal køre primo 2018.

Kraftvarmeværket i Sindal skal producere 5 MW varme og 800 kW el – hvilke sker på flis, haveaffald og andre alternative brændsler.

Dall Energy i Central Amerika

I 2017 skal Dall Energy levere sin første ovn til et projekt i Central-amerika.

Nærmere betegnet skal Dall Energy levere indføder og aske-systemet til projektet, mens virksomhedens partnere skal stå for produktion og de øvrige dele.

Anlægget skal producere 4 MW el om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079