23948sdkhjf

Ewii piller 30 ladestanderne ned

Konkurrencen med de kommercielle udbydere er unfair, lyder det fra energikoncernen.

Energiselskabet Ewii har de seneste fem år drevet 30 ladestationer i Trekantområdet. Nu bliver de pillet ned.

Ikke fair konkurrence
Tilbage i 2011 etablerede Ewii de 30 ladestationer i Billund, Vejle, Vejen, Fredericia, Middelfart og Kolding Kommuner for at udbrede ladeinfrastrukturen for elbiler i hele Trekantområdet.

Elbilsejere i området har derfor kunnet lade deres bil op kvit og frit de seneste fem år.

Initiativet udløb første gang i 2013, men i samråd med kommunerne valgte Ewii dengang at forlænge projektet. Den forlængelse udløber nu ved årsskiftet, og denne gang er det endegyldigt slut med fri strøm til elbilsejerne.

- Ladestanderne afmonteres ved aftalens udløb, fordi de ikke længere er tidssvarende. Det er også unfair konkurrence overfor de kommercielle udbydere af el-ladestandere, hvis vi fortsætter med at levere gratis opladninger,  forklarer Tommy Lykkegaard, kommerciel chef i EWII.

Nye udbydere er kommet til
Da projektet i sin tid blev sat i søen, var der ingen kommercielle udbydere af ladestationer i området. Men i dag kan man få opladet sin elbil på 31 kommercielle ladestationer fordelt i hele Trekantområdet, og det vækker begejstring i Ewii Koncernen.

- Vi har investeret en million kroner i projektet, og de mange nye ladestationer er et tegn på, at vores årelange investering har været med til at skubbe den grønne udvikling i gang og fremmet infrastrukturen for elbiler i Trekantområdet,  lyder det fra Tommy Lykkegaard.

I Dansk Elbil Alliance er de glade for, at EWII i 2011 tog initiativ til at forbedre infrastrukturen for elbiler.

- Før der for alvor kommer volumen i elbiler, er man afhængig af, at ladeinfrastrukturen er til stede, så folk føler sig trygge ved at skifte til en elbil. Derfor er selve forretningen med at drive ladestationer ikke særlig attraktiv i starten, så det er rigtig godt, når flere aktører melder sig på banen,  siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11