23948sdkhjf

Nature Energy: Uden støtte - Ikke flere anlæg i Danmark

Efter det er kommet frem at det samlede støttebeløb til biogas til elproduktion i 2016 lander på godt 1 mia. kroner og at selvsamme støtte i 2017 stiger til godt 1,6 mia. kroner har forsynings-, klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt besluttet, at mulighederne for at begrænse omkostningerne skal undersøges.

Det kan betyde at støtten til biogas reduceres eller helt forsvinder. Et scenarie man ikke håber bliver til virkelighed hos biogasproducenten Nature Energy.

 - Vi arbejder frem mod at sikre, at biogassen - på sigt - kan stå uden støtte. Men vi kan ikke trække stikket nu og tro, at det så kan køre i sig selv, lyder det fra Nature Energy, der overvejende producerer opgraderet gas og ikke så meget biogas til elproduktion.

 Derfor er håbet stadig lysegrønt.

 - Vi tror, at opgraderet biogas fortsat vil blive prioriteret. Bortfalder støtte efter den nuværende periode, er det klart – så bygger vi ikke flere biogasanlæg i Danmark, oplyser Nature Energy i en mail til Energy Supply.

 Næste skridt for Nature Energy er at tage en snak med ministeren og høre hvilke ønsker der fra politisk side er til biogassen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156