23948sdkhjf

Løsning klar for omstridte lysmaster i Østerild

Kraftige blink fra 250 meter høje lysmaster på testcenter afløses af radarstyring og dæmpet rødt lys.

Mere end fire år efter indvielsen af testcentret for store vindmøller i Østerild er der nu endelig fundet en løsning for de blinkende lysmaster, der generer mange borgere i området.

Løsningen er, at de kraftige hvide blink på de 250 meter høje lysmaster fremover slukkes om natten og kun tændes, når en radar registrerer, at der er et fly i nærheden.

Men helt mørkt bliver der ikke på nattehimlen over testcentret, for der bliver sat tre røde dæmpede lys op på hver af de to lysmaster og desuden et rødt lys på en af de midterste møller på testcentret.

Det er Forsvaret, der har krævet denne løsning af hensyn til flysikkerheden.

Og det accepterer man nu hos DTU Vindenergi, som driver testcentret:

- Vi havde søgt om en lysafmærkning, hvor vi slukkede lyset fuldstændigt, når ikke der er fly i nærheden. Men vi kan godt forstå, at Forsvaret har deres betænkeligheder ved radarstyringen i forhold til hurtigtflyvende jagerfly for eksempel. Så jeg er 80 procent tilfreds med denne løsning, siger vicedirektør Peter Hjuler Jensen fra DTU Vindenergi til DR P4 Midt & Vest.

Om dagen vil der fortsat være hvide blinkende lys på lysmasterne. Løsningen gælder for en prøveperiode på tre år og skal nu endelig godkendes af Trafik- og Byggestyrelsen, før den bliver gennemført i Østerild.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094