23948sdkhjf

Victor DST indgår stor-aftale om fjernvarmeløsninger

Omsætningen ventes øget med et to-cifret millionbeløb - på sigt tre-cifret.

Leverendør af løsninger til offshore, marine og energisektoren Victor DST i Frederikshavn har i dag indgået en aftale med IESenergy i Ishøj.

Victor DST skal fremover producere store køletårne til opstilling på fjernvarmeværker og forestå opbygningen af de kompressorer, der indgår i IESenergys samlede varmepumpeløsninger.

 Specialisering

Det er netop Victor DST’s specialisering i køling, rørsystemer og installationer, der er interessant for IESenergy.

 - Vi er sikre på, at vores løsning vil give genlyd mange steder, ikke kun i Danmark, men i mange lande som kæmper med høje varmepriser og en alt for høj udledning af drivhusgasser,  siger adm. direktør Niels Hansen hos IESenergy.

Virksomheden har patenteret en løsning, som gør det muligt at opvarme fjernvarmevandet i trin. Derudover optages store mængder energi ved køling af udeluften, hvilket betyder, at der skal bruges væsentligt mindre energi til at producere fjernvarme til brugerne.

 Adm. direktør Niels Hansen fra IESenergy vurderer, at virksomheden mange steder kan halvere prisen på at producere fjernvarme samtidig med, at CO2-udslippet bliver reduceret med helt op til 75 procent. Løsningen indebærer, at varmeforsyningen i en større by eller en hel kommune på sigt kan blive helt fossilfri.

 Understreger strategi

Hos Victor DST, hvor man, efter mange år i offshore- og marinesektoren, nu også retter fokus mod de mere landlige aktiviteter – blandt andet dem inden for på landets fjernvarmeværker er adm. direktør Ole Nygaard tilfreds med aftalen.

 - Der er tale om en vigtig aftale, fordi det betyder omsætning og arbejdspladser i Frederikshavn på kort sigt og perspektiver for endnu mere aktivitet fremover. Konkret forventer vi en øget årlig omsætning på et to-cifret million beløb på kort sigt med et stort potentiale til at blive tre-cifret på mellemlang sigt. Det understøtter vores strategi om at have flere ben at stå på og udvide vores kompetencer til andre sektorer end marine og offshore olie og gas, siger adm. direktør Ole Nygaard.

 At Victor DST allerede har haft succes med sit nye forretningsben vidner to større kontrakter i den hjemlige energisektor om. Ligenu afsluttes arbejdet med at installere og montere 500 tons rør og stål for B&W Vølund på Amager Bakke. Samtidig tager man hul på opgaven med at installere et fjernvarmeforedlingsanlæg på Silkeborg Forsynings eksisterende kraftvarmeværk, der i øjeblikket ombygges og udvides.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094