23948sdkhjf

- I princippet er det en strategiplan, vi sælger til de nye aktionærer

KK Group fortsætter for fuld damp på samme bane under nyt ejerskab
Fredag valgte aktionærerne bag KK Group at sælge rub og stub til investeringsselskabet Solix. Forud for salget af den succesfulde producent af vindmøllestyringer er gået 10 måneders hårdt arbejde, fortæller administrerede direktør Tommy Jespersen til Electronic Supply.

- Vi (ejerkredsen, red.) fik allerede i slutningen af 2015 en del henvendelser om opkøb, men slog det hen i starten. Omkring jul var der dog flere, som ville i dialog, siger direktøren.

Det afstedkom, at aktionærerne satte sig
De tidligere ejere
Pensionsselskabet PKA, som har været ejer siden 1983, havde 65 procent af aktierne i KK, Maj Invest Holding sad med 10 procent siden 2010, mens administrerende direktør Tommy Jespersen og økonomidirektør Johnny Haahr tilsammen lå inden med 15 procent.
ned for at se mere seriøst på det. I første uge af januar besluttede man sig så. Greentech Capital Advisors blev hentet ind som rådgiver, og forberedelsen kørte hen over foråret.

Så i 10 måneder er der arbejdet på et salg samtidig med, at KK har præsteret en udvikling, mange ville misunde dem.

Holder fast i milliardplan
For hvor regnskabsåret 2014/15, som sluttede i oktober 2015, endte med en omsætning på 1,2 mia. kr. var det det vokset til 1,5 mia. kr. i 2015/16.

- Vi har haft travlt, fordi vi har vokset så meget, og samtidig skullet klare opgaven med at sælge virksomheden, siger Tommy Jespersen.

Og planen er klar. Væksten skal fortsætte og omsætningen fra 2014/15 være fordoblet i 2018/19 så det ender på den sjove side af 2 milliarder.

Fremgangen skal KK hente ved at være mere globale. Firmaet er nu meget i Europa, så der står særligt ekspansion på programmet i USA og Asien. Væksten skal komme på eksisterende og nye kunder, lyder det.

Ikke noget drama
Hidtil har Tommy Jespersen og økonomidirektør Johnny Haahr tilsammen siddet med 15 procent af aktierne i KK. Salget betyder derfor også, at de to ikke længere er medejere. Nogen indflydelse her og nu får det dog ikke, og de to fortsætter på direktørposterne.

- I princippet er det en strategiplan man sælger til de nye aktionærer. Der er ikke noget drama i det her, siger Tommy Jespersen og tilføjer:

- Vi har været utrolig glade med samarbejdet med de tidligere aktionærer. Min ledergruppe og bestyrelsen har været gode om at udvikle virksomheden og ikke været uenige om retningen. Det håber jeg også på med de nye aktionærer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047