23948sdkhjf

Schneider Electric leverer nødstrøm til Sydbank

Driften af Sydbanks store datacenter i hovedkvarteret i Aabenraa skal sikres alle døgnets 24 timer – også når forsyningen fra elnettet svigter.

Så da det eksisterende nødstrømsanlæg var tæt på end-of-life, og producenten ikke længere kunne garantere 24/7-service eller fremtidig levering af reservedele, besluttede Sydbank at tiden var inde til at investere i nyt.

Valget faldt på et Galaxy VM UPS-anlæg fra Schneider Electric.

Komplet uafhængig

Konkret har Sydbank anskaffet fire Galaxy VM 200 kVA UPS-anlæg med ECOnversion og nye batterier. Dermed har banken nu to komplet uafhængige nødforsyninger til datacentret, hver med fuld redundans, fordi der er to UPS-enheder på hver linje

Med andre ord har Sydbank nu dobbelt nødstrømsforsyning og dermed mere end 100 procents sikkerhed for, at alle it-systemer kører videre, uanset hvad der sker udenfor. Og allerede nu har det vist sig at være den rigtige investering.

- Vi har haft tre ikke-planlagte afbrydelser af forsyningen fra el-nettet siden vi installerede de nye UPS-anlæg. Desuden har vi kørt seks planlagte tests. Hver eneste gang har anlæggene virket upåklageligt, siger maskinmester Hans Lillelund, der har ansvaret for datacenteret i Aabenraa.

Foruden dobbelt sikkerhed har Sydbank nu masser af overskydende UPS-kapacitet til at vokse. Banken har endda afsat plads i serverrummet til en eventuelt senere udvidelse med yderligere 1 x 200 kVA.

 Sparer strøm & køling

 ECOnversion-mode betyder, at Galaxy VM har en virkningsgrad på næsten 99 procent og dermed et meget lavt strømforbrug, som Sydbank fra dag ét kan veksle til kolde kontanter på bundlinjen.

- Et meget konservativt skøn siger, at vi sparer mellem 500.000 og 600.000 kroner om året i strøm. Resultatet er, at investeringen i de nye anlæg tjener sig selv hjem meget, meget hurtigt, siger Hans Lillelund.

Han tilføjer, at Sydbank har fået et par ekstra gevinster ved  de nye nødstrømsanlæg.

- For det første støjer de mindre end andre UPS-anlæg på markedet. For det andet afgiver de langt mindre varme, fordi de er så energieffektive. Så ud over besparelsen på el-regningen forventer vi også en betydelig besparelse på energiforbruget til køling. Det indgik også i vores beregninger af tilbagebetalingstiden på investeringen, men tallene har vist sig at være endnu bedre end vi forventede, siger Hans Lillelund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142