23948sdkhjf

Mølleudvidelse i Østerild bliver svært

Hvis vindmølleindustrien skal have ønsket om fire nye testpladser i Danmark opfyldt, er der sandsynligvis kun plads til to af dem i Østerild.
En rapport i februar i år viste, at vindmølleindustrien i Danmark ønskede mellem fire og syv flere testpladser til store vindmøller.

Nu er regeringen på banen med et forslag til fire pladser, og igen er Østerild i spil sammen med det andet testområde ved Høvsøre.

I februar sagde viceinstitutdirektør Peter Hjuler Jensen fra DTU Vind, at der i Østerild sandsynligvis kun var plads til to mere, og det ville være på stykket mellem testcenteret og Gl. Aalborgvej.

Dengang ville direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, allerhelst finde et helt nyt sted og placere en "kopi" af Østerild, men nu er det så regeringens tanke at finde et politisk flertal for at udvide enten i Østerild eller Høvsøre eller begge steder.

- Der skal jo nye VVM-undersøgelser til for at se på mulighederne i Østerild, siger Jan Hylleberg.

Han kan umiddelbart godt se, at en udvidelse mod nord i Østerild er en svær øvelse, for her ligger der både en kirke, private boliger og støjfølsomme områder.

En del af en eventuel VVM-redegørelse bliver også, at det er muligt at øge højdegrænsen for testmøllerne fra 250 til 300 meter.

- Den teknologiske udvikling betyder, at når loven alligevel skal ændres, så kan vi lige så godt se på den mulighed.

Han forklarer, at der selvfølgelig bliver tale om helt nye støjberegninger.

Jan Hylleberg siger, at der nok kommer til at gå et års tid inden de nye VVM-undersøgelser er afsluttet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172