23948sdkhjf

Biogas er fem gange dyrere end kystnære vindmøller

- Det kræver fem gange så meget i støtte at producere strøm af biogas som med de kystnære vindmøller, Venstre-regeringen vil skrotte.

Det skriver fagbladet Ingeniøren, der står bag udregningen. Den er foretaget på baggrund af tal fra Energistyrelsen. Heri sammenlignes den effektive støtte til forskellige typer af vedvarende energi.

Det koster gennemsnitligt godt 50 øre i støtte per kilowatt-time at producere strøm af biogas.

Strøm fra kystmøller kan med Energistyrelsens forudsætning fås for godt 10 øre i støtte per kilowatt-time.

Det vækker undren hos chefkonsulent Martin Risum Bøndergaard fra Vindmølleindustrien.

Han forstår ikke, at regeringen vil sløjfe kystmøllerne, men ikke kigger på biogas, der får omkring 700 millioner kroner i støtte årligt.

- Vi er noget forundrede over den politiske logik - eller mangel på samme - der ligger bag beslutningerne på VE-området (vedvarende energi, red.), siger han til Ingeniøren.

Ifølge Klimarådets formand, Peter Birch Sørensen, tyder meget på, at det er billigere at producere grøn strøm med kystnære møller end med biogas.

Han mener også, regeringen bør holde fast i opførelsen af de kystnære vindmøller.

Over for Ingeniøren udtrykker både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet bekymring for, at støtten til biogas i virkeligheden er et udtryk for erhvervsstøtte til landbruget.

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) siger, at støtteniveauet til biogas blev fastlagt i et forlig fra 2012 for at fremme udbygningen - og at anlægsejerne har investeret på grundlag af de kendte vilkår.

- Hvis vi fjernede støtten i morgen til biogasanlæg, ville vi rive tæppet væk under disse projekter, skriver han i et svar til Ingeniøren.

/ritzau/

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109