23948sdkhjf

Dall Energys forbrændingsanlæg består med kryds og slange

Over en firerårig projektperiode er Dall Energys biomasseanlægs forbrændingsteknologi blevet eftervist på ovnanlæg hos Bogense Forsyningsselskab, Warwick Mills (USA) og hos Sønderborg Fjernvarme.

 Formålet med projektet var at afklare, om Dall Energys forbrændingsteknologi rummer nye muligheder for forbrænding af biomasse med meget lave emissioner.

 Konklusionen er:

 - Støvindholdet i røggassen ud af ovnene var ca. 95 % lavere end fra traditionelle riste-ovne.

- Ovnene kørte stabilt også ved 20 % last og uden forøgede emissioner. 2. generations anlæggene i USA og Sønderborg havde lave emissioner af NOx.

- Ovnen i USA blev også benyttet til at destruere VOC. Det blev eftervist at ovnen havde en VOC destruktionsgrad på over 99,8%.

Det skriver Miljøstyrelsen i Miljøprojekt nr. 1883, 2016.

Bekræfter antagelsen

Hos Dall Energy bekræfter undersøgelsen, hvad Jens Dall hele tiden har vidst, men for ham er det særdeles vigtigt at stå med resultaterne i hånden.

- Med ny teknologi er det er vigtigt at have dokumentation fra akkrediterede måleinstitutter, så resultaterne er 100% troværdige. Alle målinger i rapporten er udført at akkrediterede måleinstitutter. Det er vigtigt at have troværdige data til vores salg og markedsføring, oplyser han til Energy Supply.

Resultatet af projektet, der har modtaget støtte fra MUDP og er gennemført i perioden 2012-2015, betyder blandt andet, at et cyklon- eller andet filtersystem mellem ovn og røggasvasker overflødiggøres på grund af det lave støvindhold i røggassen.

Endvidere har Dall Energy nu fået påvist at man som nogen af de eneste på markedet kan tilbyde en biomasseløsning til destruktion af VOC (Volatile Organic Carbon/Flygtige organiske forbindelser). En øvelse, der normalt kræver naturgas.

Sidst men ikke mindst viser resultaterne at forbrændingsteknololien gøre det muligt at anvende den samme kedel til sommer- og vinterdrift - med lave emmisioner af NOx, CO2 og støv.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094