23948sdkhjf

Dong runder 1.000 møller på havet

Se listen over Dongs havmøller her - både dem i drift og dem der er på vej.

Havvind nåede for nyligt en milepæl, da Dong Energy idriftsatte havmølle nummer 1.000. Det skete på den tyske havmøllepark Gode Wind 2, som er under opførelse og er en af de mange havmølleparker, som Dong Energy helt eller delvist ejer og driver i Danmark, Storbritannien og Tyskland.

Udviklingen er gået stærkt, siden den første danske havmølle, med en kapacitet på 0,45 MW, for 25 år siden begyndte at producere strøm fra havmølleparken Vindeby ud for Lolland.

I dag kan hver enkelt af de største møller på markedet – med et vingefang på 164 meter og en kapacitet på 8 MW – producere næsten dobbelt så meget energi som de 11 små møller i Vindeby tilsammen.

Faktisk kan bare én omdrejning på de største møller producere strøm til at dække en husstands strømforbrug i 29 timer.

Møllernes elproduktion stiger

Udviklingen tog for alvor fart i 2007, hvor Dong Energy opførte den britiske havmøllepark Burbo Bank, der blev den første til at gøre brug af verdens dengang største havmøller, som med en kapacitet på 3,6 MW kunne yde 56 % mere end den forrige generations 2,3 MW-møller. 

Næste store teknologispring kom i 2015, hvor Dong Energy opførte den britiske havmøllepark Westermost Rough med 6 MW-møller. Og i september 2016 begyndte Dong Energy, som de første i verden, at installere de nye 8 MW-havmøller på Burbo Bank Extension-parken i Storbritannien.

De nyeste møllers kapacitet er næsten 18 gange større end de 0,45 MW-møller, der står i den første havmøllepark ved Vindeby.

Flere GW på vej 

Ved udgangen af 2015 havde Dong Energy installeret havmølleparker med en samlet kapacitet på 3 GW (3.000 MW). Og der er meget mere på vej.

Frem mod 2020 bygger Dong Energy yderligere en række store havmølleparker, hvilket øger kapaciteten til 6,7 GW svarende til 17 millioner europæeres elforbrug.

Det vil altså sige, at Dong Energy på fire år bygger mere havvindskapacitet end i de foregående 25 år tilsammen. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125