23948sdkhjf

Skaderne efter eksplosion på Avedøreværket gjort op

Om aftenen tirsdag den 18. oktober 2016 opstod en eksplosion på Avedøreværket på Avedøre Holme syd for København.

Beredskabet var straks på pletten, og der blev indsat beredskab fra stationerne Glostrup, Hvidovre og Frederiksberg samt tre indsatsledere for at få kontrol over eksplosionen. 

Der opstod nemlig som sådan ikke nogen brand, oplyser Niels Christian Kjær, regionschef fra Dong Energy, der ejer Avedøreværket.

- Der har ikke været åbne flammer, så der er egentlig ikke tale om en brand men om en støveksplosion.

Ingen årsag

Allerede onsdag morgen meldte Københavns Vestegns Politi at situationen på Avedøreværket var under kontrol, men at Hovedstadens Beredskab fortsat var på stedet for at sikre, at det hele ikke blussede op igen.

Samme dag sendte Københavns Vestegns Politi en efterforsker ud for at finde årsagen til branden. 

- Vi har endnu ikke fundet årsagen, men vi ved, at eksplosionen er sket inde i kædeskraberen, som er et lukket transportsystem, oplyser Niels Christian Kjær.

 Eftersom eksplosion skete i forbindelse med en silo fyldt med træpiller måtte beredskabet i sidste uge i gang med at tømme siloen for piller. Efterfølgende har de sikret, at der ikke var brandfare og fyldt træpillerne ind i siloen igen.

Niels Christian Kjær fortæller, at det hele er forløbet planmæssigt, og at alle træpillerne er anvendt til at producere el og varme.

 Skadernes omfang

Selvom det lyder voldsomt med en eksplosion og brandfare i nærheden af en silo med træpiller, og at Københavns Vestegns Politi efter eksplosionen oplyste, at det potentielt kunne være blevet til en meget, meget stor brand, så ser det ud til at Dong Energy har sluppet billigt. 

- Skaderne har været minimale. Der har mest været behov for rengøring efterfølgende, oplyser Niels Christian Kjær, der ikke ønsker at oplyse hvad det vil koste at udbedre skaderne.

Han understreger dog igen, at skaderne har været minimale.

 Altid fare

Når man som Dong Energy på Avedøreværket arbejder med støvgivende materiale, vil der altid være fare for en støveksplosion. Også selvom man gør, hvad man kan, for at undgå den slags dramatiske begivenheder.

 - Vi har installeret en række barrierer, som skal hindre og afbøde støveksplosioner. Og vi kan se i dette tilfælde, at barriererne har været effektive, oplyser Niels Christian Kjær og understreger, at man i situationen på Avedøreværket har været fuldt ud tilfreds med det installerede udstyr og beredskabets arbejde.

-  Alle barrierer fungerede, og samarbejdet med beredskabet var yderst professionelt. Beredskabet var velforberedte og stillede med det nødvendige udstyr og mandskab. 

Eksplosionen på Avedøreværket har på intet tidspunkt haft nogen indvirkning på varmeforsyningen. Der skete heller ingen personskade i forbindelse med eksplosionen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187