23948sdkhjf

Fjernvarmen kommer som samlesæt

OK Entreprise går i øjeblikket og venter på den byggetilladelse, der skal sikre opførelsen af et 750 kW flisværk i den lille bornholmske by Pedersker.

En byggetilladelse, der først kan være i hænderne på direktør Ole Kofoed hos OK Entreprise, når klagefristen slutter til november.

Men når godkendelsen kommer, er Ole Kofoed og Ok Entreprise klar – Og han håber, at de første kunder kan have fjernvarme inden jul.

Grunden til, at det kan lade sig gøre er, at varmeværket leveres som samlesæt.

- Det er en containerløsning, et halvfabrikat. Kedlen er bygget ind i to containere, og når de leveres her, så bygger vi containerne sammen. Det kan være funktionsdygtigt på ganske kort tid, fortæller han til Energy Supply.

Erstatter olien

Det er virksomheden KSM Stoker, der leverer løsningen midt i december, hvis altså alt går efter planen. På det tidspunkt skulle der gerne være gjort klar til anlægget på et areal bag Brugsen i Pedersker. Der skulle også gerne være etableret ledningsnet ud til de forbrugere i byen, der er hoppet på den nye løsning.

- Der er 115 boliger, der opvarmes med olie i Pedersker. Vi har fået 60-65 boliger med fra starten blandt andet skolen og kirken. Anlægget er dimensioneret, så det kan levere varme til alle husstande i byen, fortæller Ole Kofoed.

Det OK Entreprise, der står bag etableringen af det lille lokale fjernvarmeværk og fjernvarmenet.

- Anlægget skal køre på flis fra de bornholmske skove. Nogle synes måske der skulle være valgt varmepumper, men det dur ikke her. Hvis vi skal have de fleste med, så skal det være fjernvarme, understreger Ole Kofoed.

OK Entreprise har investerer 10,5 mio. kr. i projektet, der omfatter anlæg samt ledningsnet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078