23948sdkhjf

Nu skal årsagen til brand på Avedøreværket fastlægges

Få et overblik over skaderne efter branden på Avedøreværket i aftes.

Den brand, der i aftes brød ud på Avedøreværket i København, er nu slukket.

Det oplyser både Københavns Vestegns Politi og Dong Energy

- Vi er færdige derude. Branden er meldt slukket og politiets operation sluttede kl. 03:30 i nat. Hovedstadens Beredskab er dog fortsat derude, dels for at tømme siloen for træpiller og dels for at sikre at branden ikke bryder ud igen, oplyser Københavns Vestegns Politi til Energy Supply.

Branden brød ud tirsdag klokken 19.19. Ifølge politiet er der sket en eksplosion på et transportbånd, der forsyner en silo med træpiller. Eksplosionen har efterfølgende antændt træpillerne i siloen.

- Det har været store mængder der har været ild i og det kunne potentielt være blevet til en meget, meget stor brand, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Begrænset omfang
Heldigvis ser det ud til at Hovedstadens Beredskab samt beredskabet fra stationerne Glostrup, Hvidovre og Frederiksberg samt tre indsatsledere har begrænset ilden og dermed skadernes omfang. 

-  Man er lykkedes med at begrænse branden, så der har ikke været noget tab i forhold til træpiller. Når man først får dem tømt ud og slukket efter, kan de fyldes på siloen igen og anvendes på anlægget, fortæller Tom Lehn-Christiansen fra Dong Energys pressevagt og tilføjer:

- Branden er ikke gået ud over varmeforsyningen og der er ingen mennesker, der er kommet noget til.

Det vurderes, at det vil tage tre dage at få tømt siloen for træpiller.

Ukendt brandårsag
Selvom politiets operation officielt blev afsluttet i nat, skal årsagen til branden stadig findes.

- Der er ikke fastlagt nogen brandårsag endnu. Vi sender en efterforsker ud i dag, når temperaturen er til det, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ud over brandårsag mangler stadig en opgørelse over den materielle skade, der er sket. Dong Energys pressevagt Tom Lehn-Christiansen kunne ikke udtale sig herom.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141