23948sdkhjf

Syd Arne feltets tilladelse til produktion forlænges

Energistyrelsen har i dag forlænget tilladelsen til at producere olie og gas fra Syd Arne feltet med 20 år indtil 2047. Det betyder, at Hess og de øvrige selskaber i licensen vil kunne investere i den mest optimale indvinding, som sikrer staten det størst mulige provenu og skaber vækst og beskæftigelse i det danske samfund.

Syd Arne feltet er et af Danmarks største kalkfelter, og der er siden 1999 produceret omkring 170 mio. tønder olie fra feltet. Hess har sammen med partnerne DONG E&P og Danoil Exploration søgt om en forlængelse af deres tilladelse (7/89) til at producere olie og gas i 20 år. Med forlængelsen kan selskaberne producere fra feltet frem til 2047.

Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har været forelagt sagen, og kun Enhedslistens og Alternativets medlemmer kunne ikke tilslutte sig forlængelsen af tilladelsen.

- Jeg er glad for, at selskaberne bag Syd Arne licensen får den sikkerhed, som de har efterspurgt til at kunne investere langsigtet i Syd Arne feltet. Det betyder, at selskaberne kan planlægge den mest optimale indvinding fra feltet. Det sikrer danske arbejdspladser og en højere indvinding vil også øge statens indtægter, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

I dag lastes olie fra Syd Arne-platformens undersøiske tank til tankskibe, mens gassen transporteres via gasrørledningen til land. Med forlængelsen af tilladelsen vil olieproduktionen fra Syd Arne blive transporteret gennem olierørledningen fra Gorm-anlægget til land, når den nuværende dispensation udløber i 2027. Det vil øge udnyttelsen af kapaciteten i olierørledningen.

Med forlængelsen bliver der bedre muligheder for at stille vilkår om tredjepartsadgang til installationerne på Syd Arne.

- Syd Arne installationen ligger centralt i forhold til både den nuværende og kommende olie og gas produktion i den danske del af Nordsøen. Det har derfor været centralt, at der sikres gode vilkår for 3. partsadgang til Syd Arne. Forlængelsen kan dermed være med til at sikre fremtidens infrastruktur til gavn for fremtidig produktion også udenfor det tilladelsesområde, der i dag er blevet forlænget, siger Lars Chr. Lilleholt.

Olie og gasindvindingen i Nordsøen er af stor værdi for Danmark. Samlet set har Nordsøen indtil 2014 leveret statslige indtægter på 404 mia. kr. og i 2014 medførte produktionen skatteindtægter for 18,8 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.006