23948sdkhjf

SE skærer det overflødige fra

To direktører afskediges - Samtidig skal der hentes 100.000 nye energikunder.
SE koncernen er klar med en helt ny forretningsstrategi frem mod 2025.

Et af de overordnede mål er at tiltrække over 100.000 energikunder. Samtidig er visionen, at koncernen skal være en mere digital, fokuseret, national og integreret virksomhed.

Dropper varmepumper & solceller
SE skal fremover fokuseres og samles i færre, men større forretningsenheder. Det indebærer bl.a. at SE fremover vil organisere sig på tværs af sine hovedbrands, SE Energi & Klima og Stofa.
De enkelte brands fastholdes dog.

Derudover foretager SE en større fokusering af forretningen. Det betyder bl.a., at den del af SE Energi & Klima, der arbejder med klima- og varmestyring (CTS), er blevet solgt til el-installationsfirmaet Olesen & Jensen A/S.

Dernæst er det blevet besluttet, at der ikke længere skal sælges husstandsvindmøller, varmepumper, LED-belysning og solceller.

- Vi har taget det valg, at vi fremover ikke ønsker at investere vores ressourcer i forretningsområder, som vi vurderer ikke kan opnå tilstrækkelig national tyngde, forklarer Niels Duedahl.
I stedet skal der investeres i en ny udviklingsenhed, der skal skabe nye bæredygtige og digitale løsninger til danske familier og virksomheder.

- Vi skal i de kommende år ud på markedet for at finde nogle af de skarpeste digitale talenter til at udvikle endnu flere nye produkter. Vi ved, at mange af dem udklækkes på de danske universiteter, og derfor ser jeg meget frem til at etablere en ny digital udviklingsenhed, der særligt vil få til huse i vores nye lokationer i Aarhus og Brønderslev, siger Niels Duedahl

Siger farvel til to
For at forankre strategien i organisationen og sikre fremdrift i planerne skal koncerndirektør Ole Fruekilde Madsen fremover stå i spidsen for Koncern Kommunikation & Udvikling, samtidig med at han fastholder sin rolle som adm. direktør for Stofa A/S.

Samtidig udpeges Torben Poulsen til ny koncerndirektør med ansvar for Koncern Salg & Drift. Han indtræder dermed i direktionen hos SE. Han har tidligere været direktør for Syd Energi Net og senest direktør for Stofa Operations.

Ændringerne betyder et farvel til koncerndirektør Lars Andreasen og Henrik Mentz, hvor sidstnævnte benytter lejligheden til at starte sin egen rådgivningsvirksomhed .

- Både Henrik og Lars har været afgørende for at bringe SE-koncernen derhen, hvor vi som virksomhed er i dag. De er begge markante, kulturbærende ledere, der har skabt store resultater i deres respektive ansvarsområder. Jeg ønsker dem alt godt i fremtiden, siger Niels Duedahl.

Den øvrige direktion forbliver uændret. Gert Vinther Jørgensen fortsætter som viceadministrerende direktør og økonomidirektør, og Agnete Lundemose fortsætter som HR-direktør.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109