23948sdkhjf

Prestigeprojekt giver lussing til B&W Vølund

Amager Bakke, som skulle have været en drømmeordre, har udviklet sig til det modsatte.
B&W Vølunds moderselskab, amerikanske Babcock & Wilcox, har gennemført en nedskrivning på 212 mio. kr. – på grund af fejlkonstruktionen af Amager Bakke. Det skriver Jyllands-Posten.

I forbindelse med fremlæggelse af koncernens regnskab forklarede topchef Jim Ferland, at det blandt andet er rørdesign og nogle af de bagvedliggende beregninger, der er gået galt, og at man samtidig ikke har gennemført de fortløbende tekniske eftersyn, man normalt ville gøre.

- Vi bliver nødt til at gå tilbage, genskabe engineering, ændre rørdesign og skifte noget stål rundt omkring for at kunne muliggøre det nye ingeniørdesign. Og på dette tidspunkt er det ikke en nem ting at gøre, sagde Jim Ferland ifølge Jyllands-Posten.

Indtil videre har det betydet en forsinkelse i prestigeprojektet på syv måneder, og altså en kæmpe millionregning. Hos Amager Bakke er administrerende direktør Ulla Röttger ikke imponeret.

- Vi må se ind i, at der kommer krav fra andre leverandører, fordi de ikke kan idriftsætte deres dele af anlægget. Hele planlægningen bliver fuldstændig rykket. Derfor må vi sige til de andre hovedleverandører, Siemens og Lab, at vi ikke kan teste anlægget nu. De må sende deres spidskompetente testfolk hjem, og så ringer vi, når de skal sende dem op igen. Sådan noget, det koster, siger hun til Jyllands-Posten.

Hos B&W Vølund har fadæsen med Amager Bakke blandt andet kostet finansdirektør Jacob Rosenhøj Jørgensen og engineering direktør Lars Busch deres stillinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187