23948sdkhjf

Fyringssæsonen skyder EcoGrid 2.0 i gang

Varmepumper og el-radiatorer i tusind bornholmske hjem lader sig styre.
Fyringssæsonen er i gang, og 1.000 bornholmere er ved at være klar til en ny sæson test af elementer til fremtidens intelligente energisystem.

EcoGrid 2.0-projektet blev officielt startet for nogle måneder siden, men nu er det alvor.

Bag kulisserne har de ni parter bag projektet gjort sig klar, og - nok så vigtigt - Bornholms Energi & Forsyning har fået styr på de 1.000 familier og deres udstyr. Med i projektet er ca. 700 husstande med varmepumper og ca. 300 med el-radiatorer. Alle hjem er udstyret med målere og kan levere data til projektet.

- Grunden er ved at være lagt til at gennemføre nogle rigtig spændende forsøg og analyser, fastslår projektleder Kim Kock-Hansen fra Bornholms Energi & Forsyning.

El-radiatorerne og varmepumperne ude i de bornholmske hjem lader sig styre, men nogle af de vigtige spørgsmål, der skal besvares, er, hvilke komfortgrænser, familierne har. Kan de leve med 18 grader i deres hjem i fire timer – eller skal der konstant være minimum 21 grader i stuen?

En anden opgave er at blive klogere på, hvilke fordele elnettet kan have af en smartere styring af en del af elforbruget – og hvilke økonomiske gevinster, der kan opstå, og hvordan de kan deles mellem de involverede parter.

Bag EcoGrid 2.0 står ni parter – herunder Bornholms Energi & Forsyning og Dansk Energi. Energistyrelsens EUDP-pulje bidrager med finansiering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.355