23948sdkhjf

Energistyrelsen går på pærejagt i butikker

Flere end 1.000 butikker får besøg af konsulenter fra Energistyrelsen, der skal rådgive om energibesparelser.
I de kommende uger skal konsulenter fra Energistyrelsen ud til over 1.000 små og mellemstore butikker og kigge på deres pærer. Det skal kaste lys over, om der er en besparelse at hente for butikkerne ved at skifte til LED-pærer.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

De første byer, hvor konsulenterne slippes løs, bliver Kolding og Helsingør. Herefter vil de komme på besøg i yderligere 19 byer.

Konsulenterne tilbyder en optælling af butikkens lyskilder og en beregning af, hvor meget butikkerne kan spare ved at skifte til LED-belysning.

I alt står detailhandlen for 11 procent af danske virksomheders elforbrug. Halvdelen af det elforbrug stammer fra belysning.

Ifølge Energistyrelsen benytter butikkerne ofte halogenpærer og kan spare mellem 50 og 90 procent ved et skifte til LED-pærer.

Et regneeksempel fra styrelsen viser, at en lille butik med omkring 25 halogenpærer på 35 watt kan spare op til 80 procent på elregningen ved at skifte til LED-pærer.

Besøgene er en del af en kampagne om energibesparelser, som Energistyrelsen kører i uge 39 til og med uge 42.

Her skal blandt andet LED-pærens fordele promoveres. Myter om dårligere lyskvalitet og ligheder med elsparepæren aflives. Eksempelvis holder en elsparepære i omkring 10.000 timer, mens LED-pærer lyser i 15.000-30.000 timer.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt håber, at besøgene resulterer i en række pæreskift.

- At skifte til LED-belysning er en investering, som man får igen på en billigere elregning, men jeg forstår godt, at mange butikker har brug for at føle sig sikre på, hvor stor besparelsen er, før de skifter det hele ud, siger han:

- Nu får de konkret hjælp, og jeg håber, at rigtig mange butikker får mod på at skifte til LED-belysning.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063