23948sdkhjf

Fjernvarmenet ramt af stort vandtab

20 kubikmeter forsvinder i timen. Aalborg Varme beder borgerne om hjælp.
Dobbelt så meget vand som normalt forsvinder fra fjernvarmerørene i Aalborg.

Derfor hører kommunens fjernvarmeselskab Aalborg Varme gerne fra borgere, der oplever tegn på udsivende fjernvarmevand fra de 2.800 kilometer rør, der forsyner Aalborg og flere omegnsbyer.

Tegnene kan være damp op af vejbrønde, kondens eller fugt indvendigt på vinduer i tomme eller ubenyttede bygninger, vandfyldte udgravninger og vandpytter på gader, veje og friarealer.

- Vi taber cirka 40 kubikmeter vand i timen, hvor det normale er omkring 20 kubikmeter, oplyser afdelingsleder Christian Engstrøm Jensen.

Ifølge afdelingslederen har et vandtab af det aktuelle omfang ikke konsekvenser for fjernvarmeforbrugerne, men det kan det få i tilfælde af yderligere vandtab.

- Vi kan lige klare at spæde 40 kubikmeter vand til i timen, men så kan vi heller ikke tåle større tab. Så vi vil meget gerne have fundet lækket i en fart, siger Christian Engstrøm Jensen, der vurderer, at de ekstra 20 kubikmeter forsvinder i et enkelt brud.

- Det store ekstra vandtab satte ind pludseligt fredag eftermiddag, hvilket indikerer, at der ikke er tale om vandtab flere steder, siger afdelingslederen.

Siden bruddet opstod, har forsyningen været i gang med at indkredse stedet, hvor den store vandmængde løber ud, og foreløbig kan forsyningen udelukke områder som Svenstrup, Vestbjerg og Tylstrup.

- Vi arbejder os ind mod midtbyen og måske Nørresundby, siger afdelingslederen, der tilføjer, at forsyningen mandag eftermiddag sender sin bil med et varmefølsomt kamera på gaden i et forsøg på at finde stedet.

Da det tager tid at gennemtrevle byen, og da kameraet har sine begrænsninger ved høje lufttemperaturer, som de nuværende, anmoder forsyningen dog fortsat borgerne om at reagere på usædvanlige fænomener i form af eksempelvis vanddamp og vandfyldte udgravninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109