23948sdkhjf

International anerkendelse til danske vandselskaber

Aarhus Vand og VandCenter Syd er blevet udvalgt til at modtage den amerikanske anerkendelse ”Utility of the Future Today”.
Repræsentanter fra Aarhus Vand og VandCenter Syd er blandt modtagerne, når et partnerskab af amerikanske brancheorganisationer den 27. september uddeler anerkendelsen ”Utility of the Future Today” til en række forsyningsselskaber ved den årlige udstilling og konference WEFTEC i Louisiana, New Orleans.

Hæderen tildeles virksomheder i spildevandssektoren som anerkendelse for en fremragende præstation inden for innovativ og bæredygtig virksomhedspraksis. For eksempel gennem arbejdet med principper som genbrug, energieffektivitet, samfundsengagement og bæredygtighed.

Bag anerkendelsen står et partnerskab af brancheorganisationer i vandsektoren i USA: The National Association of Clean Water Agencies (NACWA), the Water Environment Federation (WEF), the Water Environment Research Foundation (WERF) og WateReuse. Desuden understøttes partnerskabet af U.S. Environmental Protection Agency (EPA).

I foråret 2016 lancerede partnerne et program, som skal støtte forsyningsselskaber i at opnå mere effektiv drift, fuld genanvendelse af ressourcer, øget produktivitet og operationel bæredygtighed – blandt andet ved at fremhæve gode resultater.

Det er således første gang, at anerkendelsen gives, og det er sket ud fra en individuel vurdering på basis af en ansøgning. I alt 61 forsyninger har fået anerkendelsen, og forsyninger fra Danmark og Canada var de eneste ikke-amerikanske modtagere.

Både for Aarhus Vand og VandCenter Syd gælder, at det på spildevandsområdet i særlig grad er evnen til at producere energi, som er interessant i en international sammenhæng. Marselisborg Renseanlæg i Aarhus og Ejby Mølle renseanlæg i Odense er ikke alene selvforsynende med energi, men sælger også overskydende el og varme som grøn energi.

- Anerkendelsen signalerer, at både Aarhus Vand og VandCenter Syd er fremsynede samarbejdspartnere, og det betyder noget internationalt. Også for de danske virksomheder, vi arbejder sammen med, fortæller direktør for Aarhus Vand, Lars Schrøder, og fortsætter:

- Aarhus Vand har en stor interesse i det amerikanske marked, hvor vi kan understøtte eksport af dansk knowhow og vandteknologi. Vi har sammen med Eksportrådet i Chicago og en række danske virksomheder dannet ”Water Technology Alliance” i USA. Alliancen har medarbejdere udstationeret i både Chicago og San Francisco, finansieret af danske virksomheder og Industriens Fond, og de bidrager til at synliggøre Danmark på det her område.

VandCenter Syd arbejder også internationalt, som underleverandør på projekter inden for både vand og spildevand. Opfordringen til at søge kom fra selskabets amerikanske rådgiver CH2M, og at det lykkedes at få anerkendelsen vækker stor glæde:

- Det betyder, at man udefra ser på os som en rollemodel. Vi har siden 2010 arbejdet målrettet på at reducere vores energiforbrug og CO2-belastning, og vi ser spildevand som en ressource, der skal udnyttes bedst muligt. I dag producerer vores største renseanlæg mere end halvanden gang den energi, det selv forbruger, og blandt andet gennem inspiration udefra arbejder vi fortsat på at blive bedre, siger direktør i VandCenter Syd Anders Bækgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094