23948sdkhjf

Virksomheder flokkes om Elforsk

Dansk Energis F&U-pulje, der har et budget på 25 mio. kr., modtager ansøgninger for 63 mio. kr.
Iveren efter at forske og udvikle energieffektive teknologier er intakt blandt danske virksomheder og videninstitutioner. Det viser en optælling af ansøgninger til støtte fra Dansk Energis Elforsk-pulje for 2017.

- Vi oplever en stadigt stigende interesse for at få del i Elforsk-midlerne. Vi har modtaget 52 ansøgninger om midler til forskning og udvikling i effektiv energianvendelse, hvilket er seks flere end sidste år, siger forskningskoordinator Jørn Borup Jensen fra Danske Energi.

Virksomheder og videninstitutioner har i alt søgt om støtte for godt 63 mio. kr. Bag de 52 ansøgninger ligger en vilje til betydelig egenfinansiering, så hvis alle projekter kunne blive godkendt, ville der blive forsket og udviklet for en samlet projektsum på knap 101 mio. kr. Det ansøgte beløb ligger på samme niveau som sidste år.

- Vi gennemgår nu alle ansøgningerne sammen med et rådgivende udvalg. Vores budget er på 25 mio. kr., så vi bliver nødt til at prioritere, påpeger Jørn Borup Jensen.

Elforsk har i sit udbud peget på syv indsatsområder, og i år er der særlig stor interesse fra ansøgerne for at få del i midlerne til bygningsområdet. Næsten en tredjedel af ansøgningerne ligger inden for dette område. Dertil kommer mange ansøgninger om bygningsinstallationer rettet mod primært ventilation men også komfortkøling.

- I år er der også mange ansøgninger med fokus på at understøtte elnettet og samtidig opnå privatøkonomiske og komfortmæssige fordele gennem energilagring. Vi ser en tendens til både at ville afprøve interessante batteriløsninger og lagring af varme i bygningskonstruktioner, siger Jørn Borup Jensen.

Ansøgerne får svar på, om de får støtte eller ej i starten af januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094