23948sdkhjf

Cowi valgt som rådgiver på stor vindmøllepark

En ambitiøs vindstrategi skal bidrage til at forsyne Jordan med grøn energi. Cowi skal sikre gennemførelsen af landets næststørste vindmøllepark på 89 MW.
Kun en halv time fra et af verdens syv nye vidundere, Petra, ligger et område med de helt rette vindforhold til den 89 MW store vindmøllepark "Fujeij wind farm". I alt 27 store landvindmøller skal levere strøm til det, der svarer til 60.000 danske husstande.

Fujeij wind farm er den anden i rækken af planlagte vindmølle-parker, der sammenlagt skal levere 1.000 MW i 2020.

- Der er ingen tvivl om, at Jordan er et spændende marked for os de kommende år, hvor deres ambitiøse planer og strategier for vedvarende energi skal realiseres. Vi forventer, at der skal etableres seks-ti flere vindmølleparker i Jordan i løbet af de næste fire år, fortæller Marc Normann, markedsdirektør for Energi & Industri i Cowi.

Cowi har vundet opgaven som bygherrerådgiver på Fujeij wind farm i Jordan i joint venture med KECC, Koreas næststørste rådgiver.

Cowi har arbejdet i Jordan siden 1988 i forbindelse med etableringen af en demonstrations-vindmøllepark og har siden da hjulpet Jordans energiministerium med at udpege vindmølle-sites, gennemføre forstudier med videre. Senest har Cowi ydet assistance med planlægning og vindstudier i forbindelse med en 82 MW vindmøllepark, der opføres af en privat investor i Jordan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187