23948sdkhjf

Skjult katastroferegnskab for Amager Bakke

Selskabet bag affaldsanlægget har en negativ egenkapital på 1,5 mia. kr.
Problemerne på hovedstadens nye affaldsanlæg, Amager Bakke, har ført til, at selskabet bag prestigeanlægget har bogført en negativ egenkapital på 1,5 mia. kr., skriver Finans.

Tallet fremgår af et hidtil skjult årsregnskab for 2015, som Finans har fået aktindsigt i.

Lave elpriser og faldende affaldsmængder har ødelagt økonomien for Amager Bakke. Det kommunalt ejede selskab Amager Ressourcecenter (ARC) har derfor nedskrevet værdien af anlægget med 2,2 mia. kr. Det har på et år sendt egenkapitalen fra 705 mio. kr. til -1,5 mia. kr.

- Det her regnskab viser, at man har ramt fuldstændig skævt med prognoserne for det projekt, siger Claus Holm, der er professor på Institut for Økonomi på Aarhus Universitet.

Finans har tidligere afdækket, at anlægget har været truet af et langsigtet tab på 1,9 mia. kr. Regnskabet kaster for første gang lys over, hvordan de dårlige fremtidsudsigter har ramt selskabet her og nu.

Administrerende direktør Ulla Röttger har ikke ønsket at stille op til interview, men direktionen oplyser i en mail, at værdien af affaldsanlægget er opskrevet igen, efter at politikerne for tre uger siden vedtog en politisk redningsplan, der giver mulighed for at importere affald fra udlandet.

Originalartikel: http://finans.dk/finans/erhverv/ECE90176...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125