23948sdkhjf

Samarbejde lader teknologiselskab fokusere på komponenterne

Brændselscellefirmaet Ewii Fuel Cells (tidligere IRD) i Odense har indledt et formaliseret samarbejde med R&D-virksomheden GreenHydrogen i Kolding.

Målet er kommercialisering af Ewii Fuel Cells’ CE-godkendte PEM elektrolyseanlæg – ELZE1050 – og relateret teknologi.

GreenHydrogen overtager retten til at sælge og servicere anlæggene og på sigt også fremstille dem i Kolding. Planen er, at de to selskaber skal samarbejde om at udvikle teknologien, hvor Ewii Fuel Cells fokuserer på PEM stack og komponenter, mens GreenHydrogen vil videreudvikle det samlede anlæg.

- Vi ønsker at være højteknologisk komponentleverandør – det er en helt anden opgave end at levere systemløsninger. Med aftalen med GreenHydrogen kan vi nu fokusere på at udvikle og levere vore avancerede PEM stack komponenter og løsninger til brændselsceller. Vi har allerede samarbejde med flere globale partnere, og udviklingsmæssigt har vi nye, spændende løsninger på vej. Det vil vi udnytte til at udbygge vores position i dette marked, siger Theiss Stenstrøm, direktør for Ewii Fuel Cells.

Kunder og partnere førte til samarbejdet
Dialogen mellem de to selskaber kom på plads takket være flere forespørgsler fra samarbejdspartnere og potentielle kunder på små elektrolyseanlæg, som GreenHydrogen ikke kunne levere.

- GreenHydrogen har stor erfaring med både udvikling, fremstilling og levering af større, alkaliske elektrolyseanlæg, men manglede et mindre anlæg til nogle typer af applikationer. Da Ewii Fuel Cells samtidig ønskede at fokusere på udvikling af komponentforretningen, var grundlaget for samarbejdet oplagt, siger Theiss Stenstrøm.

- Med denne aftale får vi mulighed for at sælge et gennemprøvet og godkendt anlæg, der har en række tekniske fordele – og det er samtidig kompakt, nemt at installere og anvende. Vi har gode erfaringer med at levere anlæg til kunder både direkte og gennem partnere, og vi er i gang med at opbygge et netværk af nye partnere. Ewii Fuel Cells anlægget er ideelt som en standardløsning, der blandt andet kan anvendes til grønne power backup-løsninger til solcelleanlæg, on-site anlæg til industrien eller til mindre brinttankstationer, siger Niels-Arne Baden, administrerende direktør i GreenHydrogen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109