23948sdkhjf

Hofor sender vindmøller i udbud

Tre vindmøller skal erstatte seks i Krejbjerg.
Vindmølleområdet ved Krejbjerg står overfor en fornyelse, der betyder, at et antal gamle, mindre møller nedtages og erstattes af færre, men større møller.

Der nedtages således fire møller nord for Krejbjerg ved Nørre Andrup samt to møller nord og øst for Krejbjerg by.

Efterfølgende opføres tre nye møller med en totalhøjde på 140 meter. De nye møller er langt mere effektive og kommer til at producere strøm til ca. 9.000 husstande.

Hofor sender nu de tre møller i udbud.

Leverandørererne skal være på plads inden foråret 2017, hvorefter byggeriet af møllerne kan starte, da det forventes, at de tre nye møller fra efteråret 2017 vil snurre lystigt.

- Fornyelsen, der også går under betegnelsen repowering, betyder, at vi fjerner seks vindmøller med en samlet kapacitet på ca. 3 MW og opstiller 3 nye vindmøller, der hver især har en kapacitet på mere end 3 MW. Således halveres antallet af møller, kapaciteten øges med tre gange og den årlige produktion bliver næsten seks gange større. Da der jo er tale om grøn og CO2-fri strøm, er det klart, at projektet har en gunstig betydning for miljøet og bidrager til det nationale mål om at reducere CO2-udledningen, siger Annette Kjeldsen, projektchef i Hofor Vind.

20 procent af projektet vil blive udbudt i andele, som tilbydes beboerne i området. Krejbjerg-møllerne vil desuden være omfattet af VE-loven om fremme af vedvarende energi, hvilket giver mulighed for at søge et tilskud fra Den Grønne Fond til lokale formål. I dette tilfælde er der tale om mere end kr. 800.000 kroner.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078