23948sdkhjf

Få overblik over olie- og gasefterforskningen i 2015

Der blev gennemført fire efterforsknings- og vurderingsboringer og givet 16 nye tilladelser til områder i Central Graven. Nu forventes en stigning i efterforskningsaktiviteter.
Energistyrelsen offentliggør afsnittet om efterforskning efter olie og gas udført på dansk område i 2015.

Der blev i 2015 udført fire efterforsknings- og vurderingsboringer – tre i den vestlige del af Nordsøen og en på land i Nordjylland. De to efterforskningsboringer bekræftede begge tilstedeværelsen af kulbrinter, og Xana-1 boringen i Nordsøen er nu under vurdering. I Nordjylland var skiferlaget tyndere end forventet, og produktiviteten fra skiferen for lav, og denne tilladelse er nu tilbageleveret. De to vurderingsboringer, Lille John-2 og Jude-1 bekræftede tidligere fund, og feltet Lille John er erklæret kommercielt.

Der blev også i 2015 udført fire forundersøgelser i forbindelse med efterforskningen, bl.a. seismiske undersøgelser. Det er et noget mindre niveau end i 2013 og 2014.

Selvom den danske del af Nordsøen må betragtes som et modent område, findes der stadig interessante efterforskningsmuligheder, og der er stadig efterforskningsmål, der ikke er intensivt efterforsket.

Med tildelingen af 16 nye tilladelser i 7. udbudsrunde i 2016 kan der forventes en væsentlig stigning i omfanget af efterforskningsaktiviteter i og omkring Central Graven i de kommende år. Uden for Central Graven har Energistyrelsen i 2016 modtaget én ansøgning til et areal i det øvrige Danmark. Det viser, at der fortsat er interesse for at søge efter olie og gas uden for de traditionelle områder i Nordsøen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143