23948sdkhjf

CSP-ekspert bag plane solfangere i Havdrup

Den første ordre i samarbejdet med solfangerproducenten GreenOneTec er nu en realitet.
Aalborg CSP har påbegyndt opførelsen af et solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion bestående af plane solfangere fra GreenOneTec.

Det 2.569 m2 store solvarmeanlæg opføres i Havdrup i Solrød Kommune og kommer med sin årlige ydelse på 1,9 MWp til at dække 28 % af byens varmebehov.

Det er Solrød Fjernvarme, der har bestilt solvarmeanlægget, der sammen med en 1.250 m3 akkumuleringstank skal levere energi til de 350 husstande, som fjernvarmeselskabet forsyner.

Anlægget kommer til at bestå af 13 rækker af solfangere fra GreenOneTecs GK 3003 serie med op til 20 solfangere pr. række. De optimerede solfangere på hver 13,3 m2 har vist sig at have en af de højeste ydelser blandt masseproducerede solfangere til industriel brug.

Aalborg CSP forventer at have anlægget opført og idriftsat på blot fem uger.

Ingen CSP til Solrød
Det er den første ordre Aalborg CSP har modtaget siden man underskrev samarbejdsaftalen med en af verdens største producenter af plane solfangere GreenOneTec. Det er ligeledes første gang CSP-eksperten er involveret i et projekt, der kun indeholder plane solfangere.

- Vi vil selvfølgelig gerne projekter, hvor der er CSP involveret, men hele ideen med samarbejdet med GreenOneTec er, at kunne yde den bedste løsning til kunden og i det her tilfælde var det et anlæg med plane solfangere, siger marketing manager Anne Kvist fra Aalborg CSP.

På spørgsmålet om hvorledes fremtidens anlæg fra Aalborg CSP kommer til at se ud, svarer Anne Kvist:

- De kommer til at se ud, som kunden ønsker det. Kun med CSP, kun plane solfangere eller et miks ligesom det i Tårs. Vores anlæg er ikke bare en skuffeløsning, men tilpasses kundens behov og de steder anlægget skal opsættes, forklarer hun.

Et konkurrencedygtigt solprojekt
Med solvarmeanlægget reduceres både Solrød Fjernvarmes afhængighed af naturgas og forbrugernes varmeregning.

- I dag anvender vi udelukkende naturgas til varmeproduktionen til forbrugerne i Havdrup, men når det nye solvarmeanlæg sættes i drift, vil det kunne dække 28 % af byens varmebehov. Samtidigt forventes det, at varmeprisen for vores forbrugere bliver lavere, hvilke betyder, at vi får en løsning, der er mere vedvarende og samtidig økonomisk mere rentabel, udtaler Kaj Holm Rasmussen, driftsleder ved Solrød Fjernvarme a.m.b.a.

Aalborg CSP har under udviklingen af projektet lagt stor vægt på at udvælge leverandører, der lever op til virksomhedens krav for garanteret ydelse og lave driftsomkostninger. Udover GreenOneTec har Isoplus Fjernvarmeteknik A/S leveret de præisolerede rør, mens varmeveksleren kommer fra Sondex Unit A/S.

Prisen for anlægget oplyses ikke.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078