23948sdkhjf

Siemens tester ny teknologi på Nissum Bredning

28 MW-møller rejses på Nissum Bredning Nord for Lemvig.
På flere måder bliver, der tale om et banebrydende projekt. Vindmølleparken kommer til at bestå af syv eksemplarer af Siemens’ nye 7 MW direct drive-vindmølle, oplyser vindmølleproducenten i en pressemeddelelse.

Men det er ikke det eneste nyskabende i projektet. Møllerne vil nemlig blive funderet på nye jacket-fundamenter. Derudover vil der blive installeret en ny 66 kV transformerstation, kabling og koblingsanlæg, ligesom der testes nyskabninger på tårn og styring.

De fire Siemens-møller skal forbindes til elnettet med et nyt kabel og et nyt turbinekoncept med 66 kV spænding. Siemens forventer, at det bliver standard-spændingen for fremtidige havmølleparker. Den højere spænding betyder lavere omkostninger til kabellægning og mindre tab. Derudover vil man lægge kablerne i rør, hvilket giver mulighed for brug af mere simple kabler mellem vindmøllerne.

På tårn-delen vil man forsøge sig med en slankere og lettere konstruktion, som er specielt velegnet til jacket-fundamenter.

- Vi er stolte over at være del af Nissum Bredning Vind-havmølleparken. Siden det danske energiministerium tilbød projektet, som det nye teststed for nye teknologier og integreret design, har vi set frem til dette spændende projekt, siger Michael Hannibal, CEO Offshore hos Siemens Wind Power and Renewables Division.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25