23948sdkhjf

Momentum Gruppen genopliver 2 MW solcelleanlæg

Et kuldsejlet solprojekt i Tyskland blev reddet på målstregen, og investorernes indskud på 1,5 mio. euro blev sikret.
En gruppe danske investorer overtog for år tilbage en tysk solcellepark bygget i 2012. Kort efter overtagelsen erfarede investorerne at anlægget havde store tekniske problemer. En stor del af de 24.000 paneler var ubrugelige og mange brændte ud.

I august 2014 blev der dog gjort et forsøg på at rette op på problemerne med de overophedede og eksploderende moduler samt strømudfald. Anlægget stod derefter stille i seks måneder.

Et ønske fra ejerkredsen bag selskabet Flusi Solenergi K/S om udskiftning af den hidtidige danske administrator betød, at man indgik et samarbejde med Momentum Gruppen A/S i maj 2015.

Konkurstruet anlæg
Momentums medarbejdere besigtigede projektet og fandt, at hærværk og tyveri havde ødelagt parken, og at myndighederne reelt truede med at nedlægge parken.

- Påkravet var afsendt fra myndighederne, som gav os 4 uger til at tage anlægget ned og reetablere området i. Det var ikke en situation, der kunne spøges med og selskabet var i den grad konkurstruet, lyder det fra Momentum Gruppen.

Samtidigt var der stigende modstand i lokalbefolkningen over, at anlægget stod og faldt fra hinanden, og var en øjebæ i det naturskønne område.

Uskiftning & Repowering
Momentum Gruppen lavede herefter en helt ny businesscase baseret på en total udskiftning og omkabling af hele parken i et nyt juridisk og administrativt set-up.

Der blev indgået aftaler med kreditorer om henstand med betaling. Der blev indgået en aftale med et professionelt firma om oprydning på arealet, herunder nedtagning og bortskaffelse af 24.000 defekte solpaneler. Endvidere blev der indgået en aftale med en anerkendt leverandør om levering og installering af nye, effektive, krystallin moduler, som udover at fylde 1/3 af de gamle moduler, samtidigt havde en langt bedre kvalitet.

Medio august 2016 var de første paneler i drift, og anlægget producerede de første 100 kWp. Efter kort tid, var hele anlægget på 2,265 MWp i fuld produktion.

- Momentum Gruppen hjalp ejergruppen videre, da vores tidligere projektudbyder havde misligholdt sine opgaver og vi stod med en overhængende konkursfare. Med Momentum Gruppen fik vi en kompetent partner, der efter et års intenst arbejde har sikret aftaler med kreditorer, refinansiering, og en god teknisk løsning på vores nødlidende anlæg. Momentum Gruppen vendte selskabets situation, fra truende konkurs til et kørende og ny-istandsat solanlæg med en troværdig forretningsplan for vores fremtidige el-produktion og investering, siger bestyrelsesformand i selskabet bag solenergi-parken Flusi SolEnergi, David Nielsen-Man.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094