23948sdkhjf

Skanderborg Forsyning opfører kraftcenter for vandteknologi

AquaGlobe skal bruges som udstillingsvindue: Grundfos, Kamstrup og AVK er med på vognen.
Skanderborg Forsyningsvirksomhed står bag projektet AquaGlobe, opførelsen af et nyt innovations- og formidlingscenter for den danske vandbranche. Her skal blandt andet fremmes salg og eksport af dansk vandteknologi, men der er også udvikling, demonstration af løsninger samt læring og leg på programmet.

Ud over Skanderborg Forsyning er Grundfos, Kamstrup og AVK gået ind i projektet som med-initiativtagere.

- AquaGlobe er et værdiskabende fællesskab for vandbranchen i Danmark. Man kan komme ind og opleve vandets kredsløb og de gode løsninger vi skaber her i Skanderborg, fortæller Jens F. Bastrup, administrerende direktør fra Skanderborg Forsyning.

Samarbejde på tværs af branchen
Fundamentet i AquaGlobe er projekter og samarbejder på tværs af vandbranchen med fokus på salg og eksport, uddannelse og rekruttering samt leg og læring. Vandvirksomhederne Grundfos, Kamstrup og AVK kan blandt andet bruge AquaGlobe til udvikling, test, demonstration af løsninger og inspirationsbesøg fra udlandet.

Men det er ikke kun medinitiativtagerne, der får adgang til AquaGlobes faciliteter.

- Nu har vi de tre med som medinitiativtagere, da de har udvist stor interesse, men det er et åbent projekt. Nu skal vi ud og have en dialog med virksomheder i området, både etablerede men også små start-ups. Vi ser gerne flere partnere, fortæller Jens F. Bastrup.

AquaGlobes fysiske rammer vil indeholde et vandbaseret læringsmiljø og et pulserende besøgs- og inspirationscenter for ny dansk vandteknologi, samtidig med at der rent praktisk bliver mere plads til forsyningsselskabets medarbejdere.

Rekruttering og eksport
Kamstrup, der er en af medinitiativtagerne til AquaGlobe, ser klare fordele ved at arbejde på tværs af vandbranchen.

- Vi ser AquaGlobe som et udstillingsvindue, hvor vi kan tage kunder fra ind- og udland med ind og se, hvordan vores teknologi virker i felten. Vi vil også gerne tiltrække kvalificerede medarbejdere og gøre vandbranchen spændende, ikke mindst for studerende. Det mener vi, AquaGlobe kan bidrage til, siger divisionsdirektør Per Trøjbo.

For godt 18 millioner AquaGlobe
Første spadestik er endnu ikke taget til AquaGlobe-byggeriet, der er tegnet af CUBO Arkitekter med Jakobsen & Blindkilde som totalentreprenør. Lige nu forhandles der pris.

- Vi havde en udbudssum på 18 mio. kr., og lige nu er vi ved at forhandle det sidste på plads, fortæller Jens F. Bastrup, der forventer at de forhandlinger er tilendebragt om en fire ugers tid.

Hvornår man så er klar til første spadestik, tør han ikke gisne om.

- Totatentreprenøren siger, at de er klar til januar, men der er lige nogle tilpasninger af materialet, der skal på plads, så det tør jeg ikke sætte en dato på, siger han.

Ikke desto mindre forventer man at indvie Aqua Globe primo december 2017.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.553