23948sdkhjf

Ministerbesøg og spadestik hos Testcenter Østerild

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen tager mandag den 5. september det første spadestik til det nye besøgs- og driftscenter ved Det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild, Nordjylland. Besøgs- og driftscentret realiseres i et samarbejde mellem Thisted Kommune, DTU, Naturstyrelsen og Realdania.

Det er Thisted Kommune og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), der skal dele den ca. 600 m2 store bygning, som skal rumme det nye besøgs- og driftscenter. Bygningen har en elegant og diskret arkitektur og bliver placeret i Østerild Plantage med enestående udsigt til rækken af vindmøller.

- Det nye besøgscenter har stor betydning for Thisted Kommune, fordi borgere og turister nu kan få mere at vide om både selve testcentret, men også det voksende dyre- og planteliv rundt om centret, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen. Vi har rigtigt mange energiturister i kommunen, hvor testcentret er et af stoppene på vores energirute. Derfor er vi meget glade for at kunne samarbejde med DTU og Realdania om nu at realisere besøgscentret.

Halvdelen af bygningen ejes af Thisted Kommune og skal bruges til formidlingsaktiviteter omkring, vindenergi, natur og kulturhistorie. Der bliver en udstilling med både indendørs og udendørs elementer, og der bliver en række forskellige formidlingsaktiviteter i området.

Driften af centeret
Den anden halvdel af bygningen skal rumme DTU’s kontor- og værkstedsfaciliteter, hvorfra de skal håndtere driften af testcentret.

Nogle af bygningens rum kan udlejes til de, som tester vindmøller på teststandene.

- På DTU glæder vi os til både at give besøgende mulighed for at få en ordentlig præsentation af Testcenter Østerilds aktiviteter og vindenergien i den danske og globale energiforsyning. Samtidig glæder vi os til at få bedre kontor og mødefaciliteter, hvor vi og industrien kan modtage danske og udenlandske gæster, fortæller Peter Hjuler, der er vicedirektør på DTU Vindenergi.

Optimale rammer
Realdania, som står bag projektet med en stor del af finansieringen, glæder sig også over, at byggeriet nu kan påbegyndes, så drifts- og besøgscentret kan tages i brug fra sommeren 2017.

- Vi glæder os til at se CUBO Arkitekters smukke bygning komme til live i plantagen. Centret give optimale rammer for formidling af og forskning i grøn vindmølleenergi og for at drive centret, som kan blive et stort aktiv – både for forskere, vindmøllefabrikanter, Thisted Kommune, Naturstyrelsen og andre interessenter, siger Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania.

Byggeriet sættes i gang den 5. september kl. 14, når Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen tager det første spadestik.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172