23948sdkhjf

Positivt med ny støtteordning til energirenoveringer

Men Dansk Byggeri håber, den hurtigt løber tør.
Regeringen har netop lanceret en ny støtteordning, der skal hjælpe landets kommuner med energieffektivisering af bygninger.

Puljen er på 8,5 mio. kr. og giver støtte til aktiviteter, der udføres i partnerskaber mellem kommuner, grundejerforeninger, lejere, det lokale erhvervsliv m.fl. Der kan søges tilskud til et bredt udsnit af aktiviteter – for eksempel målrettede tilbud om energieffektivisering af bygninger og rådgivning til borgerne.

- Jeg håber, at muligheden for støtte vil betyde, at der bliver sat endnu flere aktiviteter i gang, og at de forskellige lokale partnerskaber måske også finder nye måder at organisere sig på. Det kan gavne lokal vækst og sammenhængskraft og vores klima på én gang, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i forbindelse med offentliggørelsen af puljen.

Positiv – men er det nok?
Hos Dansk Byggeri, hvis medlemmer i partnerskab med landets kommuner nu får mulighed for at søge støtte til energieffektiviseringsprojekter, er man positivt overraskede over puljen.

- I en tid hvor energieffektiviseringer ikke ligger højest på den politiske dagsorden, er vi selvfølgelig super positive over for dette tiltag, siger chefkonsulent Camilla Damsø Pedersen hos Dansk Byggeri og tilføjer:

- Man kan diskutere beløbets størrelse. Der er jo et kæmpe stort potentiale for det her. Så vi kan da bare håbe på, at puljen hurtigt løber tør for penge, så regeringen må ind og øge beløbet, siger Camilla Damsø Pedersen.

Puljen er på 8,5 millioner kroner. Det betyder, at hver kommune i Danmark i gennemsnit kan få 86.735 kr. til energieffektiviseringer.

Svært at sparke i gang
I følge Camilla Damsø Pedersen er potentialet for energieffektiviseringer i den grad til stede. Men der er jo altid det store spørgsmål, om nogen overhovedet vil søge puljen.

- Energirenoveringer er et svært område at få sparket i gang. Men potentialet er derude. Der er en stor del af bygningsmassen rundt omkring i landet, som er fra før energikravenes tid. Så jeg vil da opfordre kommunerne og vores egne medlemmer til at komme i gang, siger Camilla Damsø Pedersen.

Der kan kun søges tilskud til lokale partnerskaber med kommunal deltagelse, og der kan kun søges om tilskud på op til 60 pct. af omkostningerne, dog maksimalt et beløb svarende til 200.000 Euro (= ca. 1,5 mio. kr.).

Puljen er åben for ansøgninger fra 1. september og frem til 30. oktober 2016 og administreres af Energistyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14