23948sdkhjf

- Det kan kun være for at genere branchen

Energinet.dks argumentet for at pille husstandsmøller fra HS Wind, Solid Wind Power, Cirkel Energi, Zenia Energi og Thy Møllen af positivlisten er det overordnede hensyn til el-nettet.

Møllerne anvender asynkrone generatorer og kan derfor ikke levere frekvensrespons og reaktiv effekt. og det kan i følge Energinet.dk skade forsyningssikkerheden.

Men det mener hverken Kim Bilskov fra Cirkel Energi eller formand for Brancheforeningen for Husstandsmøller, Morten V. Pedersen er et holdende argument.

- Man hiver et teknisk argument frem, men det holder ikke. Nettet kan sagtens tage det. Problemstillingen er den samme som for over 30 år siden, der var det bare almindelige vindmøller. Det er et helt vildt argument at bruge, siger Morten V. Pedersen.

- De regler, der er fremsat er groteske. Forbrugerne kan have mindst lige så meget belastning på nettet. Det er at skyde gråspurve med kanoner. Når man ved noget om elteknik, så tænker man, at det kun kan være for at genere branchen, siger Kim Bilskov.

Og det er ikke bare det tekniske argument, der vækker undren. Overdragelsen af ansvaret fra Energinet.dk til Dansk Energi er også en kilde til undren.

- Det kommer i høj grad bag på os, at man sætter en privat organisation til at varetage statens interesser. Især en organisation, der varetager den centrale udbygning, hvor vi er mere decentrale. Det er to modsatrettede interesser. Det er som at sætte ulven til at vogte får, siger Morten V. Pedersen.


Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105