23948sdkhjf

Heia Norge

- Vi vil rigtig gerne tiltrække norske virksomheder inden for vindenergi, lyder det fra en af deltagerne på Skagerak Business Summit.
En Christmas Networking Dinner i 2014 har dannet grundlaget for Skagerak Business Summit, der afholdes i Aalborg den 15. september 2016.

Dengang var det primære fokus at skabe mulighed for networking mellem danske og norske virksomheder samt offentlige aktører.

- Vi har på det grundlag besluttet at bruge den gode respons fra og de erfaringer vi gjorde os i forbindelse med Christmas Networking Dinner, som fundament for at skabe et mere ambitiøst event som kombinerer den sociale networking del med fagligt indhold af interesse for både danske og norske virksomheder, fortæller Helle Duus Jørgensen hos BusinessBroen, der står som arrangør af eventen.

Derfor bliver fokus i år et lidt andet: Norge er i gang med en større omstillingsproces, hvor olie og gas ikke længere er primus motor bag økonomien. Partnerne bag konferencen har derfor zoomet ind på to højaktuelle områder vedvarende energi og den maritime branche.

Formålet er at skabe tættere bånd mellem Danmark og Norge og mellem de danske og norske virksomheder og åbne op for forskellige forretningsmuligheder.

Fra Norge til Aalborg Havn
En af de virksomheder, der har valgt at deltage i Skagerrak Business Summet er Aalborg Havn. Her har man en ganske særlig årsag til at deltage i konferencen.

- Aalborg Havn er jo en af vækst-dynamoerne i Aalborg Kommune. For os handler det om business. Er der nogle norske virksomheder, der er interesserede i at etablere sig i Aalborg, så er vi måske der, hvor man kan gøre det. Vi vil rigtig gerne tiltrække norske virksomheder inden for vindenergi og genanvendelse, fortæller salgs- og marketingschef Ole Brøndum hos Aalborg Havn og tilføjer:

- Vi har da en forventning om at der er en håndfuld virksomheder, hvor der er mulighed for at lave forretning sammen. Vi vil gerne fungere som basis for nye samarbejder og stille produktionshaller til rådighed, slutter han.

Fra Aalborg til Norge
En anden virksomhed, der deltager i konferencen, er energiselskabet Eniig. Her har man i modsætning til Aalborg Havn udlængsel.

Energiselskabet har nemlig i forbindelse med den nylige fusion fået et øget fokus på at varetage eksterne opgaver inden for vindenergi.

- Det norske marked er et spændende og attraktivt marked for os, og vi kigger meget på, hvilke muligheder, der findes på netop det marked for vores forretning. Vi vil gerne udforske det norske marked yderligere, og derfor ser vi konferencen som en god mulighed for at få etableret en række gode kontakter, fortæller Mikkel Kastrup fra Eniig.

Hos Eniig har man et ønske om at bidrage til fremtidens grønne energiløsninger samt imødekomme de mange forskellige energikilder, der findes – ikke mindst vindkraft.

- Vi har derfor stor fokus på blandt andet at levere højspændingsløsninger til on- og offshore-vindindustrien, og vi ser et stort potentiale i at komme ind på det norske marked, der udvikler sig hastigt. Lige nu er vi i gang med første skridt for at realisere vores planer - nemlig at vurdere vores faciliteter, kompetencer og knowhow i forhold til at indtræde på markedet, slutter Mikkel Kastrup.

Hotel Hvide Hus danner rammen
Skagerak Business Summit løber af stabelen den 15. september 2016. Det bliver Hotel Hvide Hus på Vesterbro i Aalborg, der danner rammen om konferencen, hvor man kan møde en masse aktører inden for vedvarende energi og den maritime branche.

Blandt oplægsholderne finder man den norske ambassadør i Danmark, Ingvard Havnen; den danske ambassadør i Norge, Torben Brylle; Hege Skryseth, executive vice president hos Kongsberg; sales manager Claus Yderstræde hos Stenca; Hans A. Pedersen, Offshoreenergy.dk, Henrik Stiesdal, tidligere CTO hos Siemens Wind Power og Rasmus Folsø, CEO hos Desmi Ocean Guard.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079