23948sdkhjf

Nature Energy leverer biogas og tankanlæg til sønderjyske busser

Biogassen skal komme fra et nyetableret biogasanlæg i Blans.
Fra juni 2017 skal grundlaget for den kollektive trafik i Sønderborg Kommune være grønt, bæredygtigt og CO2-neutralt. For et års tid siden blev der indgået aftale med Sydtrafik, om at den kollektive trafik i Sønderborg Kommune til den tid skal drives af CO2-neutral biogas.

Leverancen af den grønne biogas har været i udbud og skal leveres af Nature Energy, der også står for at opføre selve tankanlægget til kommunens nye gasbusser.

Med til historien hører, at der er ved at blive etableret et tankanlæg på Rønsdam i Ragebøl, hvor busserne skal tanke biogassen, men hvor der også kan tankes klimavenlig biogas på andre køretøjer, herunder f.eks. renovationsbiler, hjemmeplejebiler, lastbiler mv. Offentlig adgang gør, at også private gasbilister får mulighed for at køre grønt og klimavenligt. Tankanlæggene vil stå klar til tankning af busserne 24. juni 2017.

Og biogassen skal selvfølgelig produceres lokalt. Derfor arbejdes der for tiden på højtryk med at skabe opbakning til etablering af et stort biogasanlæg i Blans. Biogassen produceres primært på gylle, der skal leveres af lokale landmænd. Partnerne i dette projekt er ProjectZero, Sonfor og Nature Energy.

Vejtransporten står for 27 % af CO2-udledningen i Sønderborg Kommune. Det er derfor et stort skridt på vejen mod ProjectZero-visionen om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029, når den kollektive trafik fra sommeren 2017 kører på grøn biogas. Ved omlægningen fra diesel til biogas reduceres CO2-udledningen fra kommunens busser fra ca. 2.700 ton CO2 om året til 0 ton.

I løbet af et par uger bliver det offentliggjort, hvilket busselskab, der har vundet udbuddet af buskørslen i Sønderborg Kommune. Det er Sydtrafik, der udbyder kørslen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125