23948sdkhjf

Droner erstatter mand med kamera i Aarhus

Droner finder nu også lækager på transmissionsnettet.
Droner har allerede vist sig effektive, når der skal findes lækager på distributionsnettet, eller når et område skal tjekkes for begyndende lækager. Dronerne termograferer hurtigere, nemmere og mere detaljeret større områder, end hvis det skulle gøres fra en bil.

Nu har virksomheden Dronesystems og Affald Varme Aarhus kastet sig over transmissionsnettet, der termograferes med jævne mellemrum for at finde eventuelle lækager så tidligt som muligt.

Afdelingsleder hos AffaldVarme Aarhus, Kjeld Bo Andersen er indtil videre godt tilfreds med brugen af droner til lækagesøgning på transmissionsnettet.

- Droner har for længst vist deres værd til lækagesøgning på distributionsnettet, og vi vil fortsætte med at afsøge potentialet på transmissionsnettet, siger Kjeld Bo Andersen.

En overflyvning af transmissionsnettet afslørede blandt andet en begyndende lækage omkring en underjordisk fastspænding nær landsbyen Beder.

Enklere termografering
Transmissionsnettet består hovedsageligt af lange, lige og ganske ukomplicerede stræk, men Ikke desto mindre er det forbundet med besværligheder.

- Vi har nogle strækninger på nettet, under for eksempel marker eller i naturområder, hvor vi under normale omstændigheder ville sende en lille firhjulstrækker ud eller lade en mand termografere til fods. Begge løsninger er besværlige og tidskrævende, siger Kjeld Bo Andersen, der er afdelingsleder i AffaldVarme Aarhus, og fortsætter:

- I disse tilfælde kan termografering fra drone være den mest effektive løsning. Ofte vil det være nemmere at planlægge, færre mennesker skal involveres, kvaliteten bli­ver bedre, og det er hurtigere overstået. Og så slipper vi for at sende en mand ud og gennemtrave en pløjemark, hvilket er en forbedring af arbejdsmiljøet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141