23948sdkhjf

Maabjerg Energy Center søger om 3 års udsættelse

Konsortiet bag Maabjerg Energy Center - Dong Energy, Novozymes og de vestjyske energiselskaber Struer Forsyning og Vestforsyning - har efter længere tids politisk nøl besluttet at anmode om en udsættelse af fristen for opstart af Danmarks første fuldskala bioraffinaderi.

- Det er sådan, at vi helt konkret har anmodet Energistyrelsen om at få forlænget vores frist hos EU Kommissionen fra 1. juli 2017 til 1. juli 2020. Vi mener, at det er nødvendigt med den her tre års forlængelse, forklarer Søren Holm Pedersen fra Vestforsyning.

Konsortiet fik i sommeren 2014 tilsagn om 293 millioner kroner i EU-støtte fra NER300-programmet, men både beslutningen om et iblandingskrav på 2,5 procent 2G bioethanol og beslutningen om medfinansiering har fra politisk side trukket ud.

I maj-måned blev en af hurdlerne dog ryddet af bordet, da regeringen meddelte, at man endelig ville fremsætte et lovforslag om et iblandingskrav, der betyder at benzin fra 2020 skal indeholde 2,5 procent 2G bioethanol.

- Det var jo netop det, vi gerne ville høre. Det lovforslag er i høring og bliver vedtaget. Så er den ene af de to afgørende rammebetingelser på plads, så mangler vi bare finansieringen, siger Søren Holm Pedersen.

Og hvordan går det så med det?

- Det er sådan at vi arbejder videre med det. Vi regner med at have finansieringsdelen på plads inden jul, fortæller han.

Konsortiet bag Maabjerg Energy Center vil investere 2,1 milliarder kroner i bioraffinaderiet.

Så projektet lever altså i bedste velgående?

- Det lever i høj grad. Vi forventer den egentlige drift starter den 1. juli 2020. Indkøring og test starter fra 1. kvartal 2018 til andet kvartal 2020 – alt sammen under forudsætning af at vi kan få truffet den her realiseringsbeslutning, uddyber han.

Maabjerg Energy Center forventer at få godkendt anmodningen om udsættelse i løbet af efteråret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109