23948sdkhjf

Rambøll styrker sig på onshore vindenergi

85 nye medarbejdere bliver med opkøbet af to vind-virksomheder indlemmet i Rambølls voksende vindenergiforretning.
Rambøll køber de to tyske rådgivningsvirksomheder BBB Umwelttechnik GmbH (BBB) og Cube Engineering GmbH (Cube).

BBB og Cube er begge stærke spillere inden for onshore vindenergi. De har været på markedet i mere end 20 år og har ydet rådgivning til vindindustrien i den tid, hvor onshore vind har udviklet sig fra små pilot- og demonstrationsprojekter til kommercielle projekter i stor skala.

- På grund af vindenergiens tilgængelighed og omkostningseffektivitet forventes markedet at vokse med et tocifret procenttal over de næste fem år. Med købet af BBB og Cube kan Rambøll tilbyde alle ydelser inden for onshore vindenergi og de nødvendige ressourcer til at kunne påtage sig store projekter, siger Thomas Rand, administrerende direktør for Rambølls internationale forretningsenhed for Energi.

Med købet af BBB og CUBEs 85 medarbejdere på fem kontorer i Tyskland og et lille kontor i Brasilien har Rambøll nu etableret en vidensbase bestående af næsten 350 eksperter inden for vindenergi både til lands og til vands.

Store spillere
Onshore vindenergimarkedet generelt er ved at ændre sig til en industri bestående af store globale virksomheder, hvor forsyningsselskaber er de nye udviklere i stedet for landmænd og små investorer. Rådgivningsbranchen har fulgt med, idet der i den senere tid har været en del fusioner.

- Vi har fundet en anerkendt partner i Rambøll, og det giver os mulighed for at anvende vores ekspertise på store, internationale projekter. Vi har nu direkte adgang til hastigt voksende onshore vindmarkeder uden for Europa og kan etablere en stærk lokal tilstedeværelse, siger Gerhard Binotsch, der udgør en del af BBB’s ledelse.

Direktør for CUBE Stefan Chun tilføjer:

- På grund af vores brede ekspertise har vi været en efterspurgt partner på tyske og internationale projekter. I samarbejde med Rambøll kan vi levere innovative og bæredygtige løsninger – med flere ressourcer i ryggen og en lokal tilstedeværelse i mange af de lande, der er relevante for sektoren.

Strategisk match
Opkøbet passer godt ind i Rambølls strategi for vækst i Tyskland. Rambøll har vokset betydeligt i Tyskland i de senere år og har nu i alt ca. 450 medarbejdere i landet inden for energi, transport, byudvikling, vand, miljø og managementrådgivning.

- BBB og CUBE har en solid kundeportefølje og et stærkt netværk særligt i Tyskland, hvor ca. 60% af deres ydelser leveres. Med dem ombord kan vi yderligere styrke vores position i Tyskland, siger Thomas Rand.

Derudover styrker Rambøll sin rådgivning om øvrig vedvarende energi med CUBEs ekspertise inden for smarte energisystemer og store solcelleanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094